Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Sims 2

PC
The Sims 2
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  17 september 2004
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  2532
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 20/06 -07 14:40

Handling / story / vad man gör i spelet
The Sims 2 [rek. barntillåten]
The Sims 2 hör till genren Simulator, och går ut på att man ska ta hand om en familj som man själv skapar.
1. Du börjar med att skapa din familj.. Hur de ska se ut, heta, vilka kläder, stjärntecken, syskon, ambitioner m.m. Det här stadiet är väldigt kul för det är inte varje dag man skapar en familj bara sådär i en dator som ska betee sig som i verkligheten.
2. Nu får du själv bestämma om du vill bygga det hus de ska bo i själv eller om de ska flytta in i ett hus som redan är byggt. Att bygga hus kan vara svårt men det finns ett jätte stort utbud av prylar som man kan lägga in.
3. Efter att själva huset är fixat börjar man med att möblera huset. Man möblerar efter sin egna smak eller kanske man ska möblera ett hus som på medeltiden? Det är inte helt omöjligt. Om man vill kan man bygga huset och möblera det med prylar som ser ut att komma från medeltiden - har inte provat men jag känner någon som har och det är väldigt lyckat faktiskt!
När man möblerar måste man tänka på simmarnas (människorna i The Sims 2) behov. De behöver säng, kyl, toalett, dusch osv. Om man har små barn kanske de behöver leksaker? För grejen är att simmarna fungerar som riktiga människor därför måste man tänka mycket..
4. När allt är klart prylmässigt måste familjen ha en inkomst dvs. de måste få pengar från någonstans. Det är en väldigt bra idé att skaffa ett jobb (om man inte vill fuska fram pengar förstås). Jobb skaffar man lätt via datorn eller tidningen. Spara pengar till den möbeln du vill ha och slösa inte bort pengarna!

Vad jag tycker om spelet
The Sims 2 är hur kul som helst! Att simmarna beteer sig som riktiga människor är en gigantisk fördel vilket bidrar till att spelet är hur kul som helst att spela.
Att bygga hus och möblera med sådant utbud av prylar gör det bara roligare. Om man kommit igång med spelet kan man som jag tidigare nämnde kanske t.o.m. bygga en egen stad med något visst tema? Futuristiskt? Uråldrigt :P?
Allas simmars fungerar som det bör göra t.ex. att de måste gå på toaletten efter de drucket mycket - att de blir mätta efter de ätit m.m. I Sims 2 kan även simmarna bli överviktiga om t.ex. ätit för mycket eller tränar för lite! Det är riktigt coolt!

Betyg till spelet
Grafik: Snyggt. Mycket snyggare än ettan. Eller ursäkta! Det är jätte mycket snyggare än ettan!! Den är helt klart värt en 7:a. En stark 7:a för jag lov att säga för spelets snygga utseende.
Spelkänsla: Man har lätt kontroll över gubbarna med hjälp av massor utav musklickande. Att ha Sims 2 på något tv-spel skulle inte jag rekommendera - för musen är lätt att använda! Genom att man nästan bara använder musen när man klickar på simmar och på prylar gör det allt mycket enklare. Därav en 8:a.
Ljud: När man bygger och möblerar är det olika ljud vilket bidrar till en viss stämning. Underbart. Utan det ljudet får jag inte den här sims känslan, den måste få en 9:a. Men jag säger att det är en svag 9:a. Det ljud som kommer när simmarna pratar är nästan helt oförståeligt. De pratar simska (deras egna språk) - fast jag tycker inte det är något större fel.
Hållbarhet: Det här spelet håller länge. Man kan aldrig klara ut spelet. När hela familjen har dött - kan man göra en ny och spela på och bygga hus till dem m.m. Jag spelar fortfarande det här spelet sedan jag köpte det när spelet kom ut!

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8