Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Sims 2

PC
The Sims 2
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  17 september 2004
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  2532
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9

Speltest av Auberginee

Inskickad av Auberginee den 18/01 -07 23:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet handlar i huvudsak om att du ska skapa en familj med så kallade “simmar“, högst 8 medlemmar, som du sedan kan guida genom livets alla höjdpunkter, och motgångar. Du bygger hus till dem, möblerar det och sedan är det bara att starta deras liv. Simmarna föds, åldras och dör. De kanske träffar en make/maka och gifter sig och får egna små barn, gör karriär inom sitt yrke och blir stenrika, får sparken och blir fattiga, det är du som bestämmer.

Det första du gör när du börjar spela The Sims är att gå in på “Skapa Familj” - läget och göra just det: skapa en familj. Du gör detta i 6st steg.
1. Du väljer hudfärg, kroppsbyggnad, kön och namn.
2. Här kan du välja ett av spelets redan skapade ansikten om du vill. Annars hoppar du över detta och fortsätter till nästa steg.
3. Här ska du välja hårfärg och frisyr, och skapa ett eget ansikte om du inte valde ett i steg 2.
4. Här kan du sminka din sim, välja ögonbrynssort och lite andra saker.
5. Nu ska du välja kläder. Du väljer inom olika kategorier, t.ex. Vardagskläder, Finkläder, badkläder m.m.
6. I det sista steget ska du välja personlighet genom att bl.a. välja stjärntecken. Ska din sim vara lat/aktiv, slarver/ordningsam m.m.
När du har gjort klart din sim kan du fortsätta och börja bygga hus, eller helt enkelt göra fler simmar i samma familj.

När du bygger hus har du tillgång till många olika verktyg som exempelvis väggverktyget, höjdskillnadsverktyget m.m Även husbyggandet är uppdelat i steg.
1. Du bygger själva huset och placerar ut dörrar, fönster, tapeter och golv. Du skapar även trädgården.
2. Du möblerar ditt hus.
3. Det tredje steget är själva “livsläget”. Så länge du har detta läge valt så lever dina simmar sitt liv och du kan styra och bestämma hur mycket du vill. Om du vill ändra något, kanske köpa en ny soffa så är det bara att gå tillbaka till läge 2.

Men som i verkliga livet så är ju ingenting gratis, likaså är det i simmarnas värld. Den där soffan jag pratade om? Den kanske kostar 2000 simdaler för att få, och för att ha råd med den kan du göra på två sätt: gå den hårda vägen och låta din sim tjäna ihop allt, eller helt enkelt fuska. The Sims2 är ett väldigt fusk-vänligt spel och det finns otaliga fusk att använda. De flesta hittar du på fuska.nu.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det här spelet är jätteroligt. Man kan sitta i timmar och bara skapa familjer eller bygga hus, innan man ens börjat låta simmarna leva. Det jag gillar bäst är att man kan ladda ner nya kläder, föremål, frisyrer, hus och inredningssaker från nätet om man tröttnat på de som redan finns i spelet. Om man är tillräckligt duktig kan man till och med skapa egna med hjälp av nedladdningsbara program. TheSims2 har en egen officiell hemsida på www.thesims2.se (den svenska) där man kan få ännu mer fakta och roliga saker.

En sak jag kanske borde nämna är att det finns expansioner till detta spel, bl.a TheSims2 Studentliv, Nattliv, Arbetsliv och Djurliv. När man väl installerat dessa och fått tillgång till de nya sakerna m.m. så känns det ganska tråkigt om man någon gång endast spelar originalspelet.

Betyg till spelet
Grafiken: Den hade kunnat vara mycket bättre, det är för kantigt. I och för sig så kan man ställa in hur bra grafik man vill ha, men om man har en mindre bra dator så kan hela spelet börja lagga om man har för hög nivå.

Spelkänslan: En solklar 10:a. Det är helt enkelt asroligt att styra en låtsasgubbes liv!

Ljud: Ljudet är väl sådär den första timmen, men till slut blir det så jobbigt och irriterande att man vill slänga iväg högtalarna.

Hållbarhet: Passa er, det finns risk att du sitter nonstop en hel dag (i värsta fall en vecka) och glömmer bort att äta, sova, gå på toa och gå till skolan.) Bäst du ställer in en timer så du inte glömmer ditt riktiga liv, haha.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 3 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10