Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Sims 2

PC
The Sims 2
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  17 september 2004
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  2532
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 25/08 -05 10:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta spel är en förbättrad verision av the sims. Man ska sköta simmarna, genom att uppfylla deras behov (gå på toa, äta, sova, hygien, bra miljö) och uppfylla deras ambitioner (de finns i rutor på kontrollpanelen), från vaggan fill graven.
När man skapar en ny sim kan man välja om den ska vara ett småbarn, ett barn, en tonåring, en vuxen person eller en gamling. Sedan väljer man väldigt detaljerat deras huvudform, hårfärg, fantasifullt smink, om de ska vara tjocka eller smala, kläder, stjärntecken, deras ambition och mera. Deras ambition kan vara att bli rik, känd, romantisk, få ett bra familjeliv och annat som att bli klok. Om man uppfyller deras ambitioner som finns i en tabell på kontrollpanelen så får du ambitionspoäng. Men om deras farhågor blir sanna så blir det minus på ambitionsmätaren. För dessa poäng kan du köpa saker som kan hjälpa dom. Du kan dessutom få karriärsbelöningar, som hjälper din sim genom karriären.
Det finns tio olika karriärsinriktningar, och du kan bli befordrad tio gånger!

Skillnader:
Skillnader mot de äldre spelen är bland annat bättre grafik, mer detaljer och man kan göra väldigt många andra saker, både hemma och i kvarteren. I kvarteren kan du tex shoppa kläder, grilla, träffa andra och mera.
Andra skillnader är att du kan få alienbarn, alltså utomjordiska barn. Dessutom så finns det mycket mera inredningsdetaljer och möjligheter. Tillsammans med att man kan se spelet ur många fler perspektiv (synvinklar) så blir allting till ett enda stort party, bara att inreda! Och sedan resten! Helt enkelt kanon!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet har många fler möjligheter än de andra spelen, vilket höjer kvaliteten på spelet. Att det dessutom är bättre grafik på spelet gör spelet tusen gånger bättre. Att man kan göra simmarna på ett mera detaljerat sätt gör att de blir mer personliga. Man kan till exempel göra en läskig gammal gubbe eller en söt japaansk flicka med rosa blomstersmink, och det är jättekul. Så jag tycker att spelet övergår mina förväntningar.

Betyg till spelet
Grafiken är mycket mera detaljerad, vilket tyvärr medför att spelet blir trögare. Men samtidigt så blir spelet mera levande, och det är ju ett stort plus!

Spelkänslan är toppen! Man lever in sig i spelet och glömmer att stänga av datan i tid, och spelet varierar så mycket att man kan hålla på hur länge som helst, med hur fantasifulla familjer som helst...

Ljudet är väldigt bra, och passar utmärkt till det som händer i spelet. Kvaliteten på ljudet är bra, men hänger sig när datan gör det.

Hållbarheten är jättebra, men grejen är att spelet hänger upp sig ibland för att det är så mycket (bra) grejer den måste ta med och så...men det innebär ju samtidigt att det är mycket fler saker med och att spelet är bättre. Jag har suttit hur många timmar som helst och roat mig mina simmars liv (och död). För här följer man dom från vaggan till graven...

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10