Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Movies

PC
The Movies
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  November 2005
 • Utvecklare
  Lionhead Studios
 • Antal ägare
  179
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.2

Speltest av L1NK

Inskickad av L1NK den 25/01 -06 16:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Tänk dig en blandning av Sim City, The Sims och Ett filmprogram. Då har du: The Movies!

The movies går ut på att bygga upp din egen studio, anställa skådespelare, byggarbetare, manusförfattare, och mycket mer. Du bygger upp hela din studio själv och designar nästan allt på egen hand. Du kan dekorera din studio genom att bygga trottoarer, träd, fontäner, och mycket mer. Du börjar på 1930-talet, och går sedan uppåt fast mycket snabbare en i verkligheten förstås! I början av spelet på 1930 till 1940-talet är filmerna du skapar svartvita, men längre in blir det färg.
Samma sak gäller manuset. I början måste du anställa manusförfattare, men senare kan du skriva eget manus.
Du måste även pyssla om dins skådespelare, som i The Sims, fixa kläder och frisyr, se till att de får mat, och inte surar och mycket mer. Du måste även se till att lönerna är okej, och att du inte går i konkurs. Allt på en gång kan bli väldigt stressande, men kul!

Vad jag tycker om spelet
Det finns väldigt många scener, och man kan spela in 5 olika sorters filmer. Romaner, Action, Sci-Fi, Komedi och Skräck.
När du gör dina egna filmer, kan du placera ut alla möjliga sortes rekvesita exakt var du vill! Du kan även göra dina filmer nästan hur du vill, och det finns väldigt många alternativ om hur skådespelarna ska röra sig på och göra. Du kan även efter att ha spelat in filmen spela in ljud i micken, och så rör skådespelarna på läpparna i takt med de du säger!
Det föler även till ett extra program som heter "Star Maker" där du kan skapa dina egna skådespelare hur precis som helst! Och sedan importera till spelet, funkar riktigt bra och är kul.
The Movies är riktigt kul i början, men efter några vekors spelande blev det för mej ialla fall lite långtråkigt.
Skådespelet är knapast bra, och rörelserna kan bli lite väldigt stela, om man skulle gämföra med en vanlig film.

Betyg till spelet
Grafik:

Grafiken är väldigt, väldigt detaljerad och finslipad. Du kan ha skärmen helt ut zoomad, så man ser alla hus å allt, å gubbarna är pyttesmå, och sedan zooma in så man kan räkna tänderna på en skådespelare! Och om du "går in" i en hamburger bar, kan du se hur gubben där inne steker hamburgarna, och det är inte som de skulle ha varit i ett vanligt spel, utan han gör det verkligen med känsla! En stark 10:a!

Ljudet:

Om du inte har lagt på något ljud genom micken i dina filmer, så hör du något mumlande från skådespelarna, vilket inte är så specielt fantastiskt. Däremot är låtarna riktigt svängiga, i stil med The Sims låtarna. En 9:a.


Spelkänsla:

Spelkänsan är riktigt härlig tack vare grafiken, och att man kan zooma n så mycket. Det finns ett spelsätt som kallas "sandbox" där behöver du inte bekymra dej om pengar eller tävlingar, vilket kan vara skönt ibland. Filmerna blir ibland dock lite stela. En 8:a.


Hållbarhet:

Du kan skicka ut dina filmer på nätet, och kolla på andras, vilket är rätt kul.
Spelet är riktigt kul i början, och man vill spela det hela tiden. Men som ja sa innan: Skådespelet är knappast bra, och kan bli riktigt tråkigt i längedn. Så därför, en 8:a.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8