Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Elder Scrolls IV: Oblivion

PC
The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  24 mars 2006
 • Utvecklare
  Bethesda Softworks
 • Antal ägare
  398
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.7

Speltest av Bearmonkey

Inskickad av Bearmonkey den 09/11 -08 20:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Du börjar i en mörk, kall cell i huvudstaden 'Imperal City'.
Efter en stund kommer några vakter och kejsaren I en patrull, och det visar sig att kejsaren, Uriel Septim, är jagad av en organisation som kallar sig 'Mythic Dawn' (Dvs Mytiska/Legendariska Soluppgången).

De går in i din cell, och det visar sig att du har en lönndörr till en slags underjordisk gång under staden. När ni har gått en hundra meter in, så blir ni anfallna av en grupp krigare från Mythic Dawn. Alla klarar sig, förutom Captain Renault, som dör.
Du tar hennes katana, och bara några sekunder efter hoppar två stora råttor emot dig. Du dödar dom, och försätter in i en mörk och trång passage. Här inne möter du alltifrån zombies till vättar, men du borde klara dig ut.

När du har gått en bit till, så faller du tillbaka ner i den katakomben där kejsaren och hans två livvakter är. De beslutar sig för att låta dig leva, och ni anländer till ett stort rum. Den vägen ni egentligen skulle ha tagit är låst, så ni får ta en annan väg. Halvvägs in hamnar ni i bakhåll, och de två livvakterna - Baurus och.. öhm, någon. - rusar iväg mot anfallarna. Men en lönndörr öppnas, och en lönnmördare från Mythic Dawn hoppar ut och dödar kejsaren, men förhoppningsvis inte dig. Det sista kejsaren gör är att ge dig The Amulet of Kings. (Kungarnas Amullet)

En sekund senare rusar Baurus in, och ser kejsaren död. Han förstår att du inte mördade honom, och ger dig nyckeln ut ur katakomberna. När du har kommit ut, så är det upp till dig vad du vill göra. Du kan bestämma vad som hellst. Stjäla en häst och rida till Bruma, staden där vampyren sägs bo? Eller varför inte råna ett hus? Du kanske vill släcka blodtörsten i arenan?
Fast det är nog bäst att följa mainquesten ändå....

Vad jag tycker om spelet
The Elder Scrolls 4 : Oblivion är ett av tidernas bästa spel. Du kan göra vad du vill, om inget träd eller berg står i vägen såklart. Mina favorit quest är Dark Brotherhood och Theives Guild questen. det är väldigt snyggt gjort, och ruinerna i bl.a Kvatch känns väldigt verkliga. När man är ute och utforskar en gruva, kanske ett 30-kilos stenblock kommer flygande. Ett pluspoäng för att det finns fällor man måste se upp för.

Betyg till spelet
Grafiken är otroligt snygg, fast jag har en rättså dålig dator, så jag måste köra det på ganska lågt. Fast min kompis, som har en superdator, kan köra det med nästan allt på max. Sjukt snyggt spel, en 9:a!

Spelkänslan är väldigt bra, man kan nästan känna sig själv dräpa Mördarfiskar i Rumare Lake. En 9:a här med!

Ljudet är väldigt bra, en pil som flyger iväg.. Ett glas som välts.. Det låter väldigt verklighetstroget! Fast på min dator så kan ibland ljudet 'Haka upp sig', när det bara skriker till i högtalarna som nån dålig screamer på Y-Tube.
En 7:a

Oblivion håller OTROLIGT länge, det finns säkert över 600 quests i spelet. Och även om man inte har ett quest, så kan man ju latja lite med djuren på arenan en gång i veckan (När man har blivit Grand Champion :P).
Jag skulle gett det en 99:a om det gick. Fast nu är ju 10 max, så det får väl bli 10.
ar

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9