Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Elder Scrolls IV: Oblivion

PC
The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  24 mars 2006
 • Utvecklare
  Bethesda Softworks
 • Antal ägare
  398
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.7

Speltest av D__man

Inskickad av D__man den 21/01 -07 01:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Oblivion är ett fullspäckat RPG. Kan inte riktigt säga vilken tid det är, men tänk er; pilbåge, svärd, hästar,rustningar, kyrkor. Då kanske ni får en uppfattning om vad det rör sig om.
Efter du dragit igång spelet, så får du skapa en karaktär. Det är ytterst finslipat, varenda liten detalj kan räknas in. Om man vill ha den perfekta gubben är det bra, men det tar tid. Olika raser har olika förmågor, ni får läsa om det under spelets gång, ska inte tråka ut er med det.
Efter din karaktär är skapad, så kommer du se att du är instängd i en fängelsecell. Du går mot dörren och ser att den är låst och kommer bli förolämpad av en annan fånge i cellen mittemot. Fast han får ganska lång haka när 'The Emperor', Uriel Septim VII, kommer in i din cell, som leder till en hemlig passage från fängelset. Du hänger efter honom och hans vakter ut därifrån.
I den där passagen kommer personer från "Mythic Dawn" och försöker döda Uriel. Och vid ett tillfälle, så får man vittna till hans död. Och innan han dog, så fick du "The amulets of kings" som du ska lämna till en munk vid namn Jauffre.
Och, så börjar 'main quest'.

Vad jag tycker om spelet
Man kan förkorta alla recensionerna till: OH MY GOD.
Spelet är ytterst underhållande. Allt är så magnifikt, så fritt. På grund av friheten kan du göra nästan vad du vill.. inom en viss gräns, så att säga. Du är trots allt någon form av frälsare. Ond, som god. Men, jag till exempel älskade att bryta mig in i hus och sno saker. Fick skyhöga skills i 'sneak' och 'security', vilket ledde till att jag gick upp i level ganska mycket. Och nu kommer det dåliga med spelet. Ju högre level du har, dessto svårare blir det. Och jag som bara hade gått upp i level av inbrytningar var ju helt chanslös mot Daedras eller vilda djur. Kan bero på att jag är dålig, men en dålig person borde också ha en chans.
Förutom det så finns det inte något mer anmärkningsbart dåligt med spelet. Det uppstår en hel del buggar, men de är mest rogivande.
En grej man kan tänka på innan man lirar oblivion: Livet utanför datorn erätts av livet på oblivion.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är totalt magnifik, det bästa man sett på länge. På grund av den bra grafiken, så blir systemkraven ganska höga. Fick köpa nya grejor till datorn för att jag skulle kunna lira det, men tro mig. Det var det värt.
Spelkänsla:
Spelet är så fritt, vilket gör att man lever sig in i det. För spelet är till mestadels första person och då känner man sig ännu mer delaktig av det. Helt underbart. Livet utanför datorn erätts av livet på oblivion.
Ljud:
Ljudet är utomordentligt bra. Musiken är strålande och vapenljuden är väldigt realistiska. Det är även trevligt att varenda konversation man har, så finns det röster till varje person.
Hållbarheten:
Spelet är så fruktansvärt jättestort. Egentligen bör det inte finnas ett stopp. Men, det är att ju högre level man har, dessto svårare blir det, som gör att man tappar lusten att spela.

Ni får ha ett underbart liv.... på Oblivion. (:

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10