Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Elder Scrolls IV: Oblivion

PC
The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  24 mars 2006
 • Utvecklare
  Bethesda Softworks
 • Antal ägare
  398
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 02/11 -06 23:25

Handling / story / vad man gör i spelet
I den mörkaste fängelsecell du kan tänka dig, sitter jag, en simpel fånge, och väntar på döden. En svartalv som sitter i cellen mittemot hånar mig. Arg blir jag, jag slänger saker och slår på gallret till min cell. Helt plötsligt, utan förvarning, kommer kejsaren och hans livvakter. Av en ren slump har jag hamnat i den cell som har använts som flyktväg åt många kejsare. Kejsaren själv förklarar också för mig att det är just mig som han har sett i sina drömmar, och att jag ska rädda världen. Men i alla fall, vi flyr ner i kloaker, där vi blir överfallna av lönnmördare. Kejsaren dör oundvikligt och helt plötsligt är det min uppgift att hitta den siste arvingen som ska bli den nye kejsaren, ge honom den magiska amuletten som skyddar världen, hindra världen från att bli invaderad av demoner samt att stänga alla portaler där demonerna kommer ut ifrån. Inget lätt uppgift, tycker man. Men, jag orkar inte rädda världen nu. Har man lust med att göra någonting annat är det inget problem. Du kan skriva under för ett gille där du får uppdrag, anmäla dig som kombatant på arenan eller till och med hjälpa gudar med både lätta och svåra uppgifter. Det finns hundratals uppdrag, och man vet nästan aldrig hur man får dem. Det räcker med att gå in på ett värdshus så kommer det springande någon med ett uppdrag som kan gälla borttappade anteckningar, stulna potatisar eller något helt annat. Det finns många gillen, därav ett magikergille, vampyrjägargille och till och med ett lönnmördargille. Jag ska berätta om Kane, människan från de snöiga bergen i norden, som blev den bäste kombatanten på arenan, ledare över krigarnas gille och världens frälsare.

Det är en solig förmiddag, och jag rider på min stulna häst.
När jag har ridit en stund, ser jag ett gäng med personer som dyrkar en gud vid ett altare. Jag pratar med dom, och de säger att jag kan få prata med deras gud, om jag först offrar fett från ett troll. Lyckligtvis har jag det på mig, och guden börjar tala. Han berättar om en rik person som bor precis bredvid altaret och hur han har förslavat troll och låter dom arbeta i sin gruva. Min uppgift blira att befria dom. Jag går in i gruvan, och jag dyrkar hur lätt som helst upp låsen på dörrarna, och trollen är fria. Jag får tacka guden som gav mig denna oförstörbara dyrk, för annars hade jag aldrig lyckats få upp dörrarna.
Trollen släpps fria, och de ger sig direkt på vakterna i gruvan. När jag går ut igen ser jag hur trollen har förslavat den rike lorden, som nu står på sitt eget fält, iförd bara underkläder och arbetar. Guden blir nöjd och belönar mig med en stridshammare.

En dag i Anvil, den fina staden vid västkusten, får jag höra att ett hus är till salu, men att ingen vill köpa det. Jag pratar med han som säljer huset, och han säljer ett jättestort hus för endast 5000 guld. Jag köper det direkt, och går in i mitt hus. När jag har lagt mig i min säng, dröjer det inte länge förräns jag har blivit attackerad av spöken. Jag dödar spökena och går tillbaka till värdshuset för att prata med säljaren. Jag får höra att han har flyttat till huvudstaden. Jag beger mig dit och pratar med honom.
Han går med på att hjälpa mig, och strax är vi båda i det hemsökta huset. Vi går ner i källaren, där vi hittar en mystisk port. Endast han kan öppna den, och strax är jag i rummet bakom dörren. Där ligger säljarens farfars lik, och han börjar tala med mig. Han vill ha tillbaka sin hand, som han hade förlorat, och sedan gå vidare för att leva i frid. Jag ger honom handen, men han ljög. Han blev pånyttfödd, och han börjar att attackera mig. Jag dödar honom, och förbannelsen över huset är nu upphävd. När jag går upp ur källaren är huset fint och städat, innan var det mörkt, stökigt och inte speciellt trevligt. Jag talar med säljaren och han ber om förlåtelse. Men det gör inget, för nu har jag ett bra hus.

Själva huvuduppdraget är ganska tråkigt, och det går mest ut på att hoppa in i portalerna som leder till helvetet, ta sigillstenarna som håller ihop portalerna, stjäla stenen, och vips så är du tillbaka, och portalen är stängd. Ganska enformigt och tråkigt.

Jag skulle kunna berätta om säkert tjugo uppdrag till, men det är bättre om ni får uppleva dom själva. På många uppdrag finns det 2 eller 3 sätt att lösa dom på, varje sätt med sina för- och nackdelar.

Vad jag tycker om spelet
Oblivion är det bästa spelet till Pc just nu.
Det är snyggt, roligt och det räcker otroligt länge. Jag har spelat i månader på min karaktär utan att tröttna, och jag får säkert minst 3 nya uppdrag varje gång jag spelar. Oblivion är ett spel alla borde köpa, även de som är obekanta med The Elder Scrolls-serien. Världens bästa rollspel, helt enkelt.

Betyg till spelet
GRAFIK: 10
Abslout den vackraste grafiken någonsin. Otroligt detaljerade männsikor och varelser, miljöer och städer. Vattnet och himlen ser verkligt ut, och allting är så otroligt detaljerat.

SPELKÄNSLA: 10
Det känns verkligt när man dödar sin fiende genom att dunka in honom våldsamt i väggen med en stridshammare, snittar honom med en dolk eller skickar dom brinnande ner till marken med ett eldklot.

LJUD: 10
Den bästa bakgrundsmusiken någonsin.
Också slagen låter verkliga, rösterna, fotstegen.. allt.

HÅLLBARHET: 10
I Oblivion finns alltid någonting att göra.

TOTAL: 10
Världens bästa rollspel.

/Blackie

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10