Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Elder Scrolls IV: Oblivion

PC
The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  24 mars 2006
 • Utvecklare
  Bethesda Softworks
 • Antal ägare
  398
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.7

Speltest av Megadome

Inskickad av Megadome den 06/05 -06 10:16

Handling / story / vad man gör i spelet
Som i alla The Elder Scrolls Spel så finns det en huvud-handling. I just denna del så handlar det om att man ska söka upp och hjälpa den avlidna kungens enda levande släkting. Ordet "Oblivion" är namnet på helvetet i Elder Scrolls. Sedan finns det också "Oblivion Gates" som ska stängas. Och naturligtvis finna alla andra guild och factions du kan gå med i och utföra deras quests. Och som vanligt väljer du utseende, ras, kön, yrke och annat. Spelet är otroligt stort. En sak som är mycket bra är den specialutveckalde AI'n som BethSeda (ZeniMax) har skapat. Dialogerna förändras olika för humör, omgivning och tid på dagen, på nätterna kan NPC gå in i sina hus låsa dörrarna och lägga sig i sin säng och sova. Och om något hot uppstår, t.ex: ett monster tar sig in i stan så kan dom få för sig att gömma sig eller springa iväg. Ett minus är dock att det kräver mycket av datorn och det kräver ett kraftigt grafikkort för att överhuvud taget kunna starta. Och grafiken i spelet är otrolig. Och att dom använder PixelShading & Havok gör inte saken sämre. Spelet är absolut inte linjärt. Du behöver inte göra "main-quest" (huvudhandlingen). Och du behöver inte gå med i en guild eller faction. Och du är helt fri att göra vad du vill och utforska den otroligt stora värld som finns. Det kostar mellan 400-500 kr, men der är det absolut värt. Men som sagt, ett mycket bra grafikkort krävs. Och spelet kan aldrig klaras. Det tar aldrig slut.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta är ett otroligt bra spel. Världen är förvånansvärt stor, det finns väldigt måna quests och grafiken är extrem. Jag tycker verkligen att detta spel har varit värt dom 499 kronor jag betalade. Om man jämför med The Elder Scrolls III: Morrowind så är världen mycket större, ljudet bättre, grafiken väldigt mycket bättre och spelkänslan så extrem mycket bättre.

Betyg till spelet
Grafiken är helt otrolig. På alla dessa år man har jobbat med spelet har man verkligen kunnat göra underverk. PixelShading och Havok gör det ännu bättre.

Spelkänslan är mycket bra eftersom spelet ine alls är linjärt, du kan göra vad du vill och en massa annat trevligt.

Ljudet är bra. Komponerat av samma person som tredje delen i spelet. (Morrowind). Ljudeffekter som svärd, magi, pilbåge och annat är i mycket hög klass.

Hållbarheten är enorm. En väldigt massa uppdrag och quests, en otroligt stör värld att utforska gör att man egentligen aldrig kan klara det.

Och förövrigt är detta det bästa spel jag någonsin har spelat. Jag har alla The Elder Scrolls spel och detta är så mycket bättre på alla sätt.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10