Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls: Arena

PC
The Elder Scrolls: Arena
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    1994
  • Utvecklare
    Bethesda Softworks
  • Antal ägare
    9
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 8

Speltest av aha

Inskickad av aha den 01/12 -12 16:02

Handling / story / vad man gör i spelet
The Elder Scrolls: Arena är till grunden ett RPG-spel. Det hela börjar när man får reda Kejsaren över Tamriel(så som landet heter) har blivit skickad till en annan dimension av en man som heter Jagar Tharn, som vill ta makten över Tamriel. Jagar Tharn dödar också Ria Silmane, som försöker varna alla om Jagar Tharn. Ria Silmane lyckas dock kontakta dig i en dröm. Problemet är dock att du sitter i en fängelsehåla. Ria Silmane berättar då att det finns nånting i fängelsehålan som kallas för Shift Gate, som kan ta dig ut därifrån.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är helt okej för att vara så gammalt. Detta är ju ändå en av Bethesdas första titlar.
Spelet är ganska roligt, och underhållande. Det passar om man vill känna på en gammal klassiker. Man kan faktiskt sitta ett par timmar när man väl kommer in i det, men man måste ha tålamod om man ska spela det, för dels så behöver man antingen emulatorer som tar en stund att förstå sig på, och sen är spelet inte precis lätt i början. T ex så fick jag inte reda på hur man slogs, vilket var lite frustrerande.
Mitt tips är att om man ska spela det här, så ska man vara van vid att spela gamla spel.

Betyg till spelet
Grafik:
Jag ger spelet en 7 i grafik. Jag vet att spelet är gammalt och att grafiken på de flesta spel, dock gjorde inte det att den stod ut i mängden.

Spelkänsla:
Spelet har en väldigt bra känsla. När man slåss så måste man hälla inne höger musknapp, och sedan dra musen åt det hållet man vill slå. Annars är det typ som vanligt. Man går och vänder sig om med av piltangenterna, och med hjäp av musen kan man också se sig om och också gå runt. Alltså får spelet en 8 i spelkänsla.

Ljud:
Jag ger ljudet en 9 i betyg. Ljudet är gamla goda 8-bit. Jag tycker om ljudet. Musiken är väldigt bra och passande i de olika miljöerna. Detsamma gäller SFX-ljudet. Det låter väldigt bra i de olika situationerna och det låter väldigt klart och bra.

Hållbarhet:
Spelet har en väldigt bra hållbarhet. Själva huvudstoryn är väldigt bra och intressant. Man dras lätt med i den. Om man inte har någon lust att göra den så kan man alltid fråga folk efter jobb på olika pubar. Jag tycker att de ofta är olika, men tyvärr kan det ibland bli lite enformigt. Spelet får därför en 8 i hållbarhet av mig.

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8