Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Curse of Monkey Island

PC
The Curse of Monkey Island
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    31 oktober 1997
  • Utvecklare
    LucasArts
  • Antal ägare
    50
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 7.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 06/01 -06 14:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Guybrush Threepwood är tillbaka! Tredje spelet om Guybrush, killen som ständigt drömmer om att bli en riktig pirat. Här har hans "flickvän" Elaine blivit kidnappad av den elaka piraten Le Chuck. Otroligt nog räddar Guybrush henne bara för att själv ställa till det. Det här är ett äventyrsspel från Lucas Art där du ska lösa gåtor och mysterier för att komma vidare.

Vad jag tycker om spelet
Här finns humor i mängder! Det gäller inte att tänka särskilt logiskt jämt, utan de mesta knasiga idéerna kan ofta lösa dina problem och få dig vidare i spelet. Du träffar på massvis med komiska figurer som både hjälper och stjälper dig och filmsekvenserna är lika roliga dom. Du kan välja att spela på lätt eller svårt (svårare, dvs mer klurigt).

Betyg till spelet
Detta är inget 3D spel, och inte heller särskilt realistiskt (va? hade du väntat dig det?). Grafiken påminner om en tecknad film, vilket jag iofs inte har något emot, det ser lite halvt gulligt ut men det passar bra in med Guybrush stil (ja :P)... Detta är det bästa av de fyra spelen om Monkey Island, i nr. 4 har det blivit 3D grafik som inte fungerar till hundra procent och som ser väldigt kantigt ut. I de två tidigare spelen är grafiken inte mycket att hurra över, även om man kan spela dom också på grund av humorn som ständigt finns med. Ljudet är bra, passande musik till spelet och man har roligt hela spelet igenom. Hållbarheten fick inte så högt, eftersom man bara spelar igenom sådana här spel en, högst två, gånger. Det är ju samma sak som händer nästa gång du kör det :) Ändå, det här är en klassiker i spelvärlden, ett toppen spel från då Lucas Art var som bäst.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 10