Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Team Fortress 2

PC
Team Fortress 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    October 2007
  • Utvecklare
    Valve
  • Antal ägare
    67
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.9

Speltest av knug

Inskickad av knug den 11/05 -09 18:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Team fortress 2 är ett online fps ( First person shooter) som utspelar sig runt 1960 talet. Spelet har ingen story eller handling. Det finns inte något sätt att spela på utan att spela online. Spelet har nio klasser : Soldier, Demoman, Spy, Pyro, Engineer, Sniper, Heavy, Medic, Scout. Alla med olika platser på slagfältet. Men mer om dom senare. Varje karta har olika mål som man ska göra. Det finns allt från att försvara till att attackera. Knuffa bomber på räls in till fiendebasen och att ta över deras områden.

Klasserna:
Engineer/Ingenjör : Detta är en klass för dig som gillar att spela mer defensivt än offensivt. Som Ingenjör kan du bygga ett antal byggnader. Sentry, dispenser, teleporters.
Sentryn är som ett "kanontorn" som står och gör allt skjutande åt dig. Dispenser är som en ammunition och liv automat som står och ger liv till dig. Teleportörerna teleporterar dig såklart
Scout: Snabbaste klassen i spelet. Han är utmärkt i närstrid, men har väldigt lite liv.
Soldier/Soldat: En tung klass som är näst långsammast i spelet dock kan han göra så kallade "rocket jumps" där han använder explosionen från raketen för att hoppa jättehögt. Soldaten är väldigt bra i strid och har inga riktiga svagheter.
Demoman/Explosions experten: Lite snabbare än soldaten och ungefär lika bra i strid. Demoman har istället för soldatens"rocket jump" en så kallad "sticky jump". Dem funkar ungefär likadant. Demomans svaghet är närstrid.
Sniper: Tar ut viktiga fiender från avstånd.
Spy/spion: Kan göra sig osynlig och klä ut sig till motståndarna. Har en kniv som dödar på ett hugg om man står bakom fienden.
Medic/Doktor: Den viktigaste spelaren av dem alla. Han läker sina medspelare och har en förmåga som kan göra medspelarna odödliga en kort stund.
Heavy: Den tyngsta klassen. Mest liv dock långsammast. Han är utrustad med en minigun och kan dela ut stora mängder skada under kort tid. Hans långsamma hastighet är hans svaghet.
Pyro/Pyrotekniker: En karaktär som har en eldkastare.

Team fortress två har även en stor mängd vapen man kan låsa upp genom att klara achievements(uppdrag).

Vad jag tycker om spelet
Team Fortress 2 är ett utmärkt spel som tagit allt för många timmar ifrån mig. Med galant grafik och utmärkt spelkänsla så är det svårt att släppa spelet i första taget. Det är mycket lagspel och sådant i TF2 vilket alltid är kul. Dock kan spelet kännas lite långsamt då och då eftersom klasserna rör sig relativt långsamt, Men det glömmer man snabbt. Spelet uppdateras väldigt ofta vilket är ett stort plus.

Betyg till spelet
Grafiken fick sin 9a för att spelmotorn kan bugga ut animationerna ibland sedan så har man sett så många spel med mycket bättre grafik än vad Team Fortress 2 har att erbjuda. Dock så älskar jag den tecknade stilen.
Spelkänslan fick en tia för att det har en grym spelkänsla. Det finns inget roligare än att spela Team Fortress 2. Med alla klasser och alla spelsätt. Sedan när man får in en så kallad "airshot" så blir man riktigt glad.
Ljudet fick en tia på grund av dom riktigt festliga dialogerna varje klass har.
Hållbarheten fick en tia för att det är extremt svårt att tröttna på tf2 på grund att det finns nio klasser med stora skillnader i spelsätten. Sedan så har varje klass extravapen som ändrar spelsätten ännu mer. Det tar aldrig slut och det är en otroligt bra sak.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10