Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Team Fortress 2

PC
Team Fortress 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    October 2007
  • Utvecklare
    Valve
  • Antal ägare
    67
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Guide: Spyguide

Inskickat av Smyger den 29/11 -07 03:38

Smygers Spyguide

Specialiteter:
Spies är väldigt bra, eftersom att de kan göra sig osynliga, och förklä sig till en spelare i det andra laget. Inte bara som spies utan som vilken klass de vill.

- Osynlighet (Invisibility)
- Förklädnad (Disguise)

Osynlighet: Spies kan göra sig osynliga.
Det räcker bara i 10 sekunder men det är nog med tid för att ta dig innanför fiedelinjer. Du kan dock inte använda några vapen när du är osynlig. Du kan dock bli sedd när du är osynlig. Du borde hålla dig undan från att bli skjuten, bli sprungen in i, vara i vatten och att bli påtänd av Pyros.

Dessa fyra saker kommer göra att folk kan se dig. De två förstnämnda kommer bara att göra dig synlig i en kort stund (ungefär 0.3 sekunder om det är ett skott). De andra två kommer att göra dig synlig så länge du är i vattnet eller brinner. Dina lagkamrater kan fortfarande se dig, men inte lika bra. Osynligheten laddar upp sig långsamt så använd den väl.

Förklädnad: Spies kan förklä sig till en spelare i det andra laget (t.ex. om du är en blå spy kan du förklä dig till en röd pyro). Spies kan även förklä sig till spelare i sitt eget lag, men det är ganska onödigt. När du är förklädd kan du använda vapen, men du kommer förlora förklädnaden. Utom när du använder zapper. Förklädnader är det mest användbara vapnet spies har. Det är lätt att döda någon med kniven när du har en förklädnad.

Dina lag kamrater ser dig fortfarande som en spy, men med en mask med ansiktet av klassen som du förklär dig som.
När du är förklädd springer du lika snabbt som klassen du förklär dig till.

Vapen:
Spies har 3 olika vapen att använda:

- Pistol
- Fjärilskniv (Buttterfly Knife)
- Zapper

Pistol: Många anser att det är det mest värdelösa vapnet i spelet. Det tycker jag är fel. Den är väldigt användbar i vissa situationer, t.ex. om du har blivit upptäckt och fienden är på ett avstånd. Pistolen är väldigt stark, men skjuter långsamt och är inte så träffsäker. Det är nog därför de flesta inte gillar den. Men kom ihåg, den kan rädda dig.

Kniv: Kniven är Spys mest användbara vapen. Med den kan du backstabba(hugga fiender i ryggen) och därmed döda fiender direkt. Kniven är vad som gör spies så bra. Den är dock ganska svag i melee vs. melee battles.

Zapper: Zappers är väldigt användbara. Med dwm kan du lätt förstöra engineers-byggnader. Du kan dessutom använda zappers medan du är förklädd. Det är sant, du förlorar inte förklädnaden! De är väldigt användbara, men kom ihåg; Engineers märker om du zappar deras byggnader, och de kommer börja leta efter spies.

Taktik:
Många spelare springer bara över till fiende basen direkt utan att göra sig osynliga eller förklä sig, och dör då ofta på vägen dit. Och blir då jättesura över att de dog så lätt. Det är därför jag ska lägga upp lite olika taktiker.

Spychecks:
Detta är nog det värsta om man är spy. Det är när fiender skjuter på sina lag kamrater (och dig) för att se om de är spies. Om du råkar ut för en spycheck försök att låtsas att inget händer, bara fortsätt göra det du gör. Om det inte funkar försök att göra dig osynlig och fly. Förklä dig sedan som en annan klass. Akta dig speciellt för Pyros. De kan lätt spychecka dig, eftersom att du börjar brinna när de skjuter på dig.

De kan dessutom se dig när du brinner, även om du är osynlig. Om du brinner måste du antingen bli helad, hitta ett healthpack eller bli helt täckt med vatten.

Strid:
Spies är ganska dåliga i strid, de ska egentligen döda fiender i smyg med kniven, eller förstöra engineers sentrys och dispensers. Om du råkar hamna i strid genom att bli upptäckt försök att antingen döda fiender med kniven eller pistolen, eller att göra dig osynlig och fly. eftersom de vet att du är där så kommer de att skjuta efter dig, så se upp. Om du lyckas komma undan förklä dig inte som samma klass igen.

Förklädnader:
Du ska försöka förklä dig så att du inte ser misstänkt ut. Oftast är det personen som du förklär dig som som upptäcker dig, och dödar dig (du får ett namn från en av spelarna med den klassen du förklär dig som i det andra laget). Akta dig därför för fiender med samma klass som du. Dessa klasser ska du hålla dig undan från att förklä sig som:

- Medic: Om du är förklädd till en medic kommer fiender att undra varför du inte helar dem och kommer därför förmodligen att skjuta dig.
- Scout: Scouts springer snabbt, mycket snabbare än spies och alla andra klasser. Därför kommer fienden att märka dig om du förklär dig till en sådan. Kan vara bra ibland, dock.
- Heavy: Heavies är egentligen inte så jättedåliga att förklä sig till. Men de springer väldigt långsamt och de tar upp mycket plats så det är inte så jättebra att göra det.
- Spy: Spies funkar ibland, men eftersom att spies ofta inte är i sin egen bas så ser det misstänkt ut att en spy, utan förklädnad springer runt där.
- Soldier: Vissa tycker att de är bra att förklä sig till, men jag tycker att de är för långsamma. Fungerar dock ibland.

Dessa klasser fungerar bra att förklä sig till:
- Pyro: Pyros är nog den bästa klassen att förklä sig till.  De är lika snabba som spies, så du förlorar ingen fart, och de är ofta antingen i basen eller på fältet.
-Sniper: Snipers är väldigt bra att förklä sig till, de springer ungefär lika snabbt som spies och de hänger ofta i basen eller nära engineers dispensers/sentries.
- Demoman: Demomen är ganska bra att förklä sig till. De springer lite långsammare än spies, men de är bra för att de ofta är i sin egen bas.
- Engineer: Engineers är också bra för de är lika snabba och är ofta i sin egen bas.

Osynlighet:
När du gör dig osynlig ska du försöka att inte göra det när fiender ser dig (det ser lite konstigt ut om en Engineer kommer fram och gör sig osynlig) - samma sak när du stänger av osynligheten. Försök att inte springa in i fiende eld eller fiender. Fiender kan springa genom varandra, men inte dig. Och kom ihåg; du kan inte använda vapen när du är osynlig.

Maps:
Lite taktiker på olika officiella maps.

ctf_2fort: På  2fort ska du, för att ta dig över till fiende basen lätt, ta dig från spawn via din bas battlements (balkongen, cw:n, taket; kalla det vad du vill). Förklä dig och göra dig osynlig innan du kommer inom fiendens synvinkel, alltså innan du är utanför basen. Du kan antingen springa över bron eller ta kloakerna. Om du springer över bron så stäng av osynligheten för att spara på den. I alla fall om det inte är någon fiende där. Ta dig sedan in i basen och döda alla fiender du kan. Jag menar inte att du ska springa runt och kniva alla du ser oavsett om de är vända mot dig eller bort från dig. Men om du får ett läge, så ta chansen. Engineers bygger ofta sentries på gården i basen. Med zappern kan du förstöra de för att låta dina lag kamrater ta sig in i basen.

På battlements finns det ofta snipers. Eftersom att de oftast tittar i siktet så märker de ofta inte om du smyger dig upp bakom de. Spies är ganska bra på att ta intel(flaggan) också.

cp_gravelpit: På Gravelpit ska du försöka att medan fiende laget tar över en bas, döda dem, eller tvärtom.
Du är ju dessutom bra på att förstöra sentries så att ditt lag kan ta baserna lättare.

cp_dustbowl och cp_hydro: Pa dessa maps ska du försöka att ta dig till fiendernas bas och döda engineers och snipers. Du kan också hjälpa till mellan era baser genom att döda fiender som är påväg till din bas.

cp_well: På well försök att stå vid närmsta fiende bas och döda så många du kan, givetvis utan att bli upptäckt.

Fusket har betyget 7.4 (15 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 8 kommentarer:

niklas98 den 22/12 -07 16:29
det heter inte invisibility det heter cloak elelr cloaked

Smyger den 30/12 -07 17:14
Min favoritmap är 2fort.
Lätt roligast. Älskar att äga enginners.
Btw, egentligen heter det varken cloak eller invisibility, man kan säga båda, eftersom de betyder i stort sett samma sak.

Stylez den 03/05 -08 15:56
TACK denna äger! en 10:a :)

nicklas1015 den 07/11 -08 21:33
bästa tipset till tf2 hittils! en 10:a

gamer11 den 12/01 -09 16:29
Den är välskriven men hade lite hål att fylla... 8/10

xelander den 26/07 -09 17:20
Lite grejor är inte längre/var aldrig sant, men rätt bra.

oscarburman den 06/10 -09 20:17
Du skrev att man springer lika snabbt som den klassen man är.
Om man är Scout springer man lika snabbt som en normal Spy, så det är fel information.
Man kan springa långsammare än Spy (Heavy, Sniper m.m) men inte snabbare...
9/10

Blammos6 den 17/07 -12 23:36
Vill bara säga att snipers är inte så bra att förklä sig till, fienderna undar nog varför man inte står t.ex. uppe i ett torn eller zoomar in bredvid en, och detta kanske är nytt, men nu när du förklär dig till en fientling spy så förklär du dig till en förklädd spy.

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.