Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSvea Rike II

PC
Svea Rike II
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  19 februari 1999
 • Utvecklare
  Target Games
 • Antal ägare
  156
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 7.8

Speltest av maxen27

Inskickad av maxen27 den 18/12 -05 15:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Svea Rike serien handlar helt enkelt om svea rikes historia.
Det är ett väldigt lärorikt spel om krig, kungar och mycket mer.
Det hela börjar med att man ska välja ett lag som man ska styra och hålla vid liv från 1200 talet till 1800 talet. Man kan antingen välja mellan Vasa, Brahe, Grip, Tott och Stureätterna. Man ska få så mycket värdighetspoäng fram till år 1800, ifall man har mer poäng än dom andra ätterna så vinner man. Sedan börjar man att bygga sitt imperium i det stora norden. Man kommer att slåss mot dom stora ryssarna, danskarna polackerna, och prussarna.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att Svea Rike II är jättehäftigt och roligt för man lär sig och dödar samtidigt, det ultimata spelet en skola skulle ha för att lära ut om svea rikes historia. Det kan bli väldigt svårt när ryssarna anfaller Sverige för då anfaller dom med cirka 100,000 man, men spelet i allmänhet är jättebra.

Betyg till spelet
Grafiken är lite väl 2d aktiga så den får 6. ljud, musik och liknande är jättebra, dom tog ljudet från riktiga kanoner som dom använder till gevär och kanoner i spelet så det ger jag 8.
hållbarheten är hyfsad ifall man jämt och ständigt blir utrotad av ryssarna, men ifall man överlever deras första anfall på Sverige så finns det mycket kvar att göra så jag säger en 6:a.
spelkänslan är sådär så jag säger 6 på den med.

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 8 Grafik: 5 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 6