Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Star Wars: Knights of the Old Republic

PC
Star Wars: Knights of the Old Republic
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    18 november 2003
  • Utvecklare
    LucasArts, BioWare
  • Antal ägare
    205
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9

Speltest av Tornado

Inskickad av Tornado den 16/07 -10 22:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Det här Star Wars spelet utspelar sig cirka 4000 år före Episod I. Så inga personer från dom sex filmerna förekommer i detta spel. Först, så får du skapa din karaktär. Du får välja porträtt, vad karaktären ska ha för krafter mm.

Spelet börjar med att din karaktär ligger och vrider sig i sängen på skeppet "the Endar spire". Spelaren vaknar då av allt buller runt omkring. En soldat rusar in i rummet och berättar att erat skepp är under attack. Soldaten säger också att du har svurit en ed att skydda Bastila, en jedi.
Ni måste ta er ut från skeppet, men när ni kommer till bron så upptäcker ni att Bastila redan har flytt i en flyktkapsel, och föreslår att du också letar dig till flyktkapseln. På vägen dit stöter ni på en dark jedi.

Soldaten erbjuder sig att uppehålla honom, så du kan hitta flyktkapseln. Till slut så hittar du den, och bredvid den står kaptenen av skeppet, Carth. Ni lyckas fly i flyktkapseln innan skeppet exploderar, och hamnar på planeten Taris. Planeten är under Sith karantän, så det finns inget sätt att lämna planeten, nu. Och Bastila är också där på planeten. Så det är ditt jobb att hitta henne, och hitta ett sätt att flyga iväg från Taris.

Spelet är ett RPG, du hittar ny utrustning, nya vapen, får nya lagmedlemmar, går upp i LVL etc. En stor del av spelet är konversationen. Beroende på vad du väljer att säga eller göra, så kan du få poäng till vare sig ljusa sidan eller mörka sidan. Vilken sida du väljer spelar stor roll på storyn. Spelet har ett rätt udda stridssystem, om du spelet några andra Bioware spel (Dragon age, Mass effect) så borde du känna igen dig i systemet.
Men systemet går ut på att du väljer en attack, Hetsig, vanlig, Stark, Kritisk, eller nåt annat, som bomber eller minor.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är excellento. Ett av dom bästa spelen Bioware har utformat. Bra story, bra spelkänsla, många olika möjligheter i konversationer, samt värd en omgång till som god eller ond beroende på vad man klara spelet som första gången. Det är ett väldigt stort spel, tog mig 24 timmar att klara det. Och planeterna är stora. Och spelet blir bara mer spännande för varje planet.

Betyg till spelet
Grafiken kanske inte är den bästa, men jag tycker den är bra för spelets tid, 2003. Förvänta dig ingen Crysis grafik. Grafiken får en åtta!

Spelkänslan är underbar! Man vill verkligen inte sluta spela så fort man kommit in i spelet, en åtta!

Ljudet är ju din klassiska Star Wars musik, och Star Wars musik är bra! en tia.

Hållbarheten får en sjua, tack vare att man kan spela spelet en gång till efter man klarat det första gången, tack vare ljusa eller mörka sidan.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8