Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











StarCraft: Brood War

PC
StarCraft: Brood War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    1999
  • Utvecklare
    Blizzard Entertainment
  • Antal ägare
    319
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av StarCraft

Inskickad av StarCraft den 25/08 -05 10:32

Handling / story / vad man gör i spelet
StarCraft: Brood War är ett strategispel, brood war har fått nya banor och gubbar. Det handlar om ett stort krig mellan människor (Terran) de lägre utvecklade utomjordingarna (Zerg) och den väldigt utvecklade utomjoringarna (Protoss). För att kunna gör gubbar och hus så ska man samla mineraler och gas. Terran är det mest verkliga laget när man bygger hus med dm så krävs det en byggarbetare (SCV) och han måste vara där hela tiden, deras gubbar är människor i robotar eller flygplan, deras vapen är kulsprotor och laser. Protoss är det lag som har bäst gubbar men är det dyraste också, när de bygger hus så krävs det en byggarbetare (Probe) den behöver inte stanna vid huset medans det byggs eftersom att det strålas ner från deras hemplanet, deras gubbar är cyborgs (hälften robot och hälften utomjording) deras vapen är någon sorts lasersvärd och laserkanoner. Zerg är de som är lägst utvecklade deras byggarbetare (Drones) bygger inte hus utan de transformeras till dem så när de bygger hus så blir man av med dem, deras gubbar är slemiga saker med klor och andra sorters vapen, vapen är som sagt klor men även syar som de kan spotta. Det finns 3 st olika campaigns en med varje ras. I varje campaign så möter du en ras i protoss och terran så är det mest Zerg och i Zerg så möter du Terran och Protoss. Sen kan du även köra en bana som du väljer, välja motståndare, välja vilka du vill vara på lag med. Sen kan du köra över internet där finns det massivs av banor som andra personer har gjort det kan vara försvarsbanor där man ska hindra gubbar frånatt komma till ett ställe på banan, men du kan även köra banor som Blizzard har gjort med dina kompsiar.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är jätte bra blizzards bästa spel med tanke på hur länge sen det gjordes. Trots att spelet är i 2D så tycker jag att det är värt att köpa. Man kan spela spelet över nätet vilket är det jag gör för det mesta vilket är jättekul. Campaignerna är lagom svåra de går att klara men det är inte alltid det är så lätt.

Betyg till spelet
Grafiken är ju som sagt 2D men man märker det inte så mycket när man spelar.

Spelkänslan är bra över nätet men det är bättre på campaignerna där kan man leva sig in mer.

Ljudet är riktigt bra gjort men det hade kunnat vara bättre men när men klickar på en zerg ljudet som kommer der något ljud jag inte riktigt kan beskriva det är det helt klart bästa ljudet i spelet.

Hållbarheten är hög p.g.a. att man kan köra av nätet och att det är tre campainger.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8