Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

PC
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    23 mars 2007
  • Utvecklare
    GSC Game World
  • Antal ägare
    50
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 7.8

Speltest av Mak_Elite

Inskickad av Mak_Elite den 09/12 -10 19:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Storyn bakom spelet är katastrofen i Tjernobyl som förändrade världens syn på kärnkraftverk. Efter ett par års tid då explosionen ägde rum inträffade även en ny som skapade "The Zone". The Zone, är ett område inom Tjernobyl där artifakter har bildats med båda positiva och negativa egenskaper som folk vill åt, men man måste ta sig i akt. Även livsfarliga fällor har bildats och djur har muterats.

Du börjar spelet som "The Marked One", en kille som inte vet vem han är. Du har minnesluckor och en PDA med uppdraget "Kill Strelok". För att ta reda på vem du är måste du prata med de andra "stalkers" som finns i The Zone och även upptäcka nya saker, även i livsfarliga områden i The Zone.

Vad jag tycker om spelet
Spelet har en mycket god handling som håller sig i länge. Jag har själv spelat spelet i totalt 500 timmar och njuter än av det!

Spelet är levande genom att du kan välja vad du vill göra. Det finns både fasta uppdrag du måste göra för att komma vidare i spelet, men även mindre uppdrag för att hjälpa vänner och tjäna pengar på det. Du kan också välja mellan två grupper (Freedom och Duty) att hjälpa och slåss för.

Betyg till spelet
Grafiken är riktigt mysig, då den är lite levande. Det har jobbats hårt med skuggorna och spelet har en levande atmosfär. Det skiftar mellan morgon, dag, kväll och natt. Även vädret skiftar.

Eftersom spelet är levande lär du förmodligen inte möta samma personer på samma plats igen. Det kan befinna sig på en annan del av "världen" eller ha blivit dödad av något som gömmer sig i The Zone. Spelmotorn är inte den mest hållbara då spelet gillar att krascha, få fiender att skjuta dig igenom väggen eller att bara stå och sikta ner i backen och skrika lite hej vilt.

Ljudet och musiken passar jättebra ihop. Det är lite mer "skrämmande" när man går ner i underjorden m.m. Däremot finns det vapen som låter irriterande fult, vilket man vänjer sig vid. T.ex. så låter ett som man slår två bambupinnar emot varandra.

Jag betalade 99 kr för mitt spel och kan säga att det helt klart var värt MYCKET MER! Hade jag vetat om detta spel när det släpptes hade jag helt klart köpt specialutgåvan.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9