Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Spore Galactic Adventures

PC
Spore Galactic Adventures
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    26 juni 2009
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    43
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 10

Speltest av Fleur

Inskickad av Fleur den 10/01 -10 07:19

Handling / story / vad man gör i spelet
Spore Galactic Adventures är ett tillägg till Spore som gör att du i rymdfasen kan stråla ner dig till planeter och utföra olika uppdrag där. Uppdragen kan bestå i att du ska alliera dig med vissa varelser, hitta något, utforska en viss plats, hämta saker, eller kanske försvara eller attackera en karaktär eller byggnad.

När du utför uppdrag får din rymdkapten poäng, som gör att den kan stiga i graderna. När du går upp en nivå kan du låsa upp ytterligare en del till din kapten i ekiperingen. Delarna kan ge dig olika sociala förmågor, förbättra dina attacker eller kanske till och med ge dig mer hälsa eller energi. Vissa delar "laddar upp" hälsan eller energin igen när du blir skadad eller använder energi.

Utanför uppdragen fortsätter Spore-äventyret som vanligt, och du kan fortfarande få den gamla sortens uppdrag, som att skanna livsformerna på en viss planet eller hämta ett antal värdefulla artefakter. I Spore GA finns även en ny skapare - Äventyrsskaparen! I den kan du skapa dina egna uppdrag och äventyr, och sedan dela dem med världen.

Vad jag tycker om spelet
Spore Galactis Adventures ger en helt ny dimension åt Spores sista fas, genom att man kan stråla ned till planeterna och vara med om äventyr där också. Kategorierna på äventyren är många, något som också höjer betyget.

Jag har spelat många underbara äventyr och sett många häftiga skapelser i dem, och jag ser fram emot att få spela fler. Ett litet tips är dock att köpa även Spore Creepy and Cute och installera det, för många äventyrsskapare använder sig av delar därifrån, och du går miste om många trevliga äventyr.

Det absolut bästa med Spore GA är att spela online och tävla mot andra genom att försöka placera sig på resultatlistorna, något som är förvånansvärt svårt. Att dela med sig av egna skapelser och ta del av andras är också väldigt kul.

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är underbart härlig, och så där lagom verklig. Konturerna är mjuka, och absolut inte hackiga, något som jag uppskattar. En tia.

Spelkänsla: Spelkänslan är härlig, och det är lätt att leva sig in. Fantasin får flöda fritt i skaparna, och det är lätt att låta sig inspireras av andras skapelser. En tia.

Ljud: Är det något som bidrar starkt till spelkänslan så är det ljudet. Det känns verkligt, och i äventyrsskaparen finns ett stort urval av sköna, och kanske en del mindre sköna, och mer otäcka ljud. Miljöljuden och musiken blir aldrig jobbig att lyssna på, utan smälter in bra i bakgrunden, och efter ett tag hör man dem bara, men tänker inte på att de finns där. De är lätta att koppla bort om man skulle vilja, och lätta att lyssna på. En tia.

Hållbarhet: Vad ska jag säga? Jag kan sitta hur länge som helst, och ändå känns det som om det bara har gått några få minuter. En tia.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10