Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Spore

PC
Spore
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    5 september 2008
  • Utvecklare
    Electronic Arts, Maxis
  • Antal ägare
    213
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.1

Speltest av Molle_

Inskickad av Molle_ den 06/04 -10 18:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Vad gillar du: Intergalaktiska äventyr eller kanske att kunna leda arméer av varelser i alla olika sorter?! Då passar spelet Spore helt perfekt på dig! I spelet finns det fem olika faser.

1. Cellfasen
Du spelar en Pac-Man-baserad figur som livnär sig på antingen små växtbitar och köttbiter, som du också får av att döda andra celler, som flyter runt i vattnet. Du ska samla DNA poäng för att växa som du får av att äta, du kommer samla DNA i ett par faser till.

2. Varelsefasen
Nu har du förmågan att springa runt på land och med hjälp av armar plocka upp pinnar, som du kan kasta på andra varelser. Du samlar fortfarande DNA som du får av att bli vän eller utrota andra varelser. Det sköna med denna fas är att man kan styra med "wasd"-tangenterna. Ju längre du kommer ju större hjärna får du.

3. Stamfasen
I denna fas styr du en stam som i början har sex medlemmar, men öker hela tiden med tre ända upp till tolv. Du samlar mat som du både köper byggnader med, skaffar ny stammedlem, tämja djur och som stammedlemmarna äter. Din huvudhydda blir med tiden du blir "bästisar" eller utrotar arter större och större och din totempåle fylls med stamtecken.

4. Civilisationsfasen
Nu har stammedlemmarna börjkat kommunicera mer och mer, nu har din lilla stamplats har nu blivit en stad. Du kan köpa till fabrik, hus och underhållning. För att tjäna pengar bygger du ihop hus och fabriker men då blir staden ledsen så lägg till ett underhållningshus så att det inte blir för dött. Du kan också ta kryddgejsrar om du vill tjäna ännu mer. Efter en stund kommer det fler och fler städer, vissa är pålitliga och är lätta att bli vänner med men visa är medfödda fiender. Det finns tre olika sorters städer: ekonomi, krig och religion. Börjar man direkt i fasen så får man välja, men har du klarat stamfasen och gått över till nästa fas så beror de på hur du spelat i stamfasen. Det finns två sätt att övervinna städer: bli vän och köp staden eller ta över den med våld då det finns tre olika sätt beroende på vad du använder för mark-/vatten-/flygfordon. Du klarar ut fasen när du har tagit beslag på alla städer på planeten.

5. Rymdfasen
Din stad utvecklar rymdskeppet och du kan flyga iväg. Du börjar på din planet genom lite övningsuppdrag. Du kan göra uppdrag hos alla imperier om du är neutral eller bättre vän, uppdragen är bästa sättet att bli vän på. Du kan åckså ge dem pengar, presentera dig vänligt eller handla hos dem. Ju högra rank du kommer upp i ju mer grejer kan du utveckla och köpa hos andra imperier. Du kan uppgradera planeter så att varlser kan leva på dem. För att utöka sitt imperium sätte man kolonier, erövrar andra kolonier eller planeter eller köper andra imperier. Efter 20 timmars spel, inte i sträck utan ren speltid, får man en liten överraskning, men säger inte vilken.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är ett fantasktiskt roligt spel som man kan sitta vid i flera timmar i sträck. Det bästa är att man nästan kan göra alla olika sorters varelser i precis vilka färger man vill! Du kan sätta kroppsdelarna var som helst, dem kan vara stora eller små beroende på hur du rullar med mushjulet med pilen på kroppsdelen. Ett höjdarspel, enligt mig faktiskt bättre än The Sims, skaparen lyckade verkligen denna gång!

Betyg till spelet
Dags för motiveringen, yippi!

Grafik: Den är hur skön som helst, bättre än alla spel jag någonsin spelat... förutom Crysis då alltså. Men tillbaks till spelet; grafiken slår allt: 10:a!

Spelkänslan: En ganska bra spelkänsla. Har känt bättre sådan, men denna är ändå otrolig. En 9:a!

Ljudet: Jag gillar verkligen ljudet och det är inte ofta jag gör det! Ljudet av när cellen simmar runt i vattner är så himla skönt! När imperien pratar i kommunikationsrutan är också najs! En ren 10:a.

Hållbarhet: Man kan sitta ett tag med spelet fast i det kan bli väldigt drygt om man är fast i rymdfasen men annars är det bra. Spelkänslan får en förtjänad 9:a!

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9