Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Spore

PC
Spore
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    5 september 2008
  • Utvecklare
    Electronic Arts, Maxis
  • Antal ägare
    213
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.1

Speltest av Fleur

Inskickad av Fleur den 14/01 -09 16:06

Handling / story / vad man gör i spelet
I Spore får du bygga upp ditt eget universum från små celler i en vattenpöl till att göra intergalaktiska resor i rymden. Spelet är indelat i fem olika stadier, Cellfasen, Varelsefasen, Stamfasen, Civilisationsfasen och rymdfasen. Här är vad man gör i de olika faserna:

Cellfasen: Det enda jag vet är man går runt och äter andra celler och samlar nya delar att bygga upp cellen med.

Varelsefasen: I Varelsefasen har din cell utvecklats till en varelse som nu är på väg mot en tänkande hjärna. Du spelar en varelse i en flock på kanske tio stycken, jag har aldrig räknat. Du måste hela tiden äta och vara uppmärksam på fiender och okända flockar. Du kan alliera dig med alla dessa flockar om du vill, om du inte vill kan du anfalla och döda dem istället. Målet är att din varelses hjärna ska utvecklas såpass mycket att den börjar tänka.

Stamfasen: Nu har din art bildat en stam och börjat använda verktyg. Du kontrollerar hela stammen i deras kamp att ta över planeten. Andra stammar börjar bildas runt om hela planeten och några är kanske inte så förtjusta i att din stam existerar. I den här fasen måste du antingen besegra eller alliera dig med alla stammarna på planeten.

Civilistationsfasen: Din stam har utvecklats och börjat använda sig av elektronik! Du bygger deras hus, deras fabriker, deras underhållningshus, deras bilar, deras båtar och halvvägs i i den här fasen, deras flygplan. Målet är återigen att ta över planeten. Du blir tvungen att bekämpa eller knyta vänskapsband med de andra städerna på din planet. Dina städer kan ha tre olika inriktningar, och du har möjlighet att välja inriktning till varje stad efter att du tagit över den. De inriktningar som finns är Religiös, Militär och Ekonomisk. Du blir tvungen att bygga dina varelsers fordon i samma inriktningar. När hela planeten är din kan du gå vidare till nästa fas.

Rymdfasen: Dina varelser har utvecklats till smarta varelser och nu flyger de i rymden. Du bygger deras rymdskepp och flyger genom galaxen för att erövra eller alliera dig med de andra imperierna i galaxen. Du ska klättra i de galaktiska graderna och börjar som kapten. När du flyger omkring och kanske gör uppdrag eller bara utforskar vinner du utmärkelser för olika saker och låser upp nya, användbara prylar till ditt skepp. Den här fasen kan du spela i evighet, den tar inte slut, inte vad jag vet i alla fall.

Vad jag tycker om spelet
Det här är ett av de bästa spel som någonsin gjorts! När du gör dina varelser eller bygger dina hus eller fordon finns det inte ett som blir det andra likt. Du har nästan oändliga möjligheter att kombinera som man vill. Det är stort och det händer mycket oväntade saker. Du har också möjlighet, om du till exemel råkar åka vilse i galaxen när du spelar rymdfasen, att stöta på dina andra planeter där du kanske är i en helt annan fas. Det får ett stort plus. Spelet är mer kreativt än många andra.

Betyg till spelet
Grafiken: Den är otroligt bra! Allting verkar realistisk i förhållande till varandra och solen går upp och ner. Varelserna rör sig på ett bra sätt och det finns inget hack i spelet. Bland det bästa jag har sett. En stark tia.

Spelkänsla: Spelkänslan är underbar. De kunde inte ha gjort det bättre. Planeterna är olika, stjänorna är olika och du kan till och med hitta sällsynta galaktiska formationer! Spelkänslan är bra även på planeterna. Och sen är ju alla konstiga byggnader, fordon och varelser ett stort plus på det här! En tia här med.

Ljud: Ljudet matchar miljön bra och är inte störande eller så att lyssna på. Vad ska man säga? En tia.

Hållbarhet: Man kan sitta i evigheter. Det är ett av de roligaste spel jag spelat. En tia.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10