Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSpider-Man 2

PC
Spider-Man 2
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  28 juni 2004
 • Utvecklare
  Activision, Fizz Factor
 • Antal ägare
  161
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.4 6.4

Speltest av Doku

Inskickad av Doku den 29/08 -05 11:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Om jag nånsin sagt att Spiderman 2 på Xb, GC och PS2 är för lättspelat och dåligt baserat på filmen, så ber jag så mycket om ursäkt. Det var innan jag kört det på PC, för här är det extremt dåligt baserad handling! Istället för att börja i början så att man kan se att Peter Parker lider av sitt dubbelliv så börjar allt i Dr Octavius lab, på demonstrationen. Alla som sett den korta filmsnutten förut vet att den tyder på att Spidey måste göra något åt maskinen men istället börjar man nästa gång utomhus för att lära sig grunderna. Kort efter det, när man ska hindra några tjuvar som ska bryta sig ut ur fängelset blir man attackerad av spelets första boss - Rhino! När man klarat av honom börjar man i banken med faster May och nu ska man leta reda på nycklar, koder och vakter för att ta sig till källaren och möta Doc Ock. Det är precis efter denna bana som Mary Jane blir kidnappad av Ock, medans Spiderman får fajtas mot Puma. Kan bli tråkigt i längden med alla banor inomhus som t ex. banken och något gammalt Oscorp-lab. En grej som inte nämns är Peters problem med sitt dubbelliv och Harry Osbournes (som inte nämns över huvudtaget) affär med Doc Ock. Istället är det Octupus som anlitat alla bossar (Rhino, Puma & Mysterio) för att döda Spiderman.

Vad jag tycker om spelet
Jag hade väntat mig ett kanonspel som jag skulle ha i flera dagar eller t o m veckor innan jag klarade det, men jag blev ganska missnöjd. En grej som är OK är svingningen, man har ett sikte hela tiden som man styr med musen och om man t ex. siktar på en fiende kan det stå "web" eller "attack", och man trycker på vänster musknapp för att göra det (skjuta nät eller slå till då alltså), och höger musknapp för att hoppa. När man då ska svinga sig står det "swing" på siktet när man siktar på en speciell punkt i luften och Spidey skjuter ett nät för att svinga sig. Om man spelar i sträck tar det max 5 h att klara spelet så jag rekomenderar det ej!

Betyg till spelet
Jag gav grafiken en 9:a eftersom den är riktigt snygg (en av dom få saker som är bra i spelet!), Spiderman ser precis ut som i filmen och inte lika seg som i TV-spels konsollerna!

Spelkänslan får en 6:a eftersom det är jobbigt att sitta och styra med musen hela tiden, det är lätt att man missar och det är krävande om man har en obekväm mus.

Ljudet är helt OK, bara att om man t ex. slåss kan smällarna höras lite efteråt. Den mesta musiken är med i dom andra versionerna också och den är OK, bara att jag hade önskat soundtracken från filmen istället.

Hålöbarheten får en 4:a eftersom man, som sagt, klarar av spelet på högst 5 h om man kör i sträck och är en erfaren spelare! Inget man vill köra om, det finns bara kanske 3 banor man får Spiderman-känsla på och dom är knappt värda att spela fram till.

//Doku

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 4 Spelkänsla: 6