Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Soldier of Fortune

PC
Soldier of Fortune
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    28 mars 2000
  • Utvecklare
    Raven Software
  • Antal ägare
    123
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 5.9

Fler fusk

Guide

Inskickat av Tollecool den 18/06 -06 09:37

Soldier of Fortune - Guide


Krigets Lagar

Även om det kanske är ännu roligare än att skjuta soldater, så leder massaker på vanliga civila till en rejäl utskällning, och vad som värre är, ditt uppdrag ställs in med omedelbar verkan. Innan du öppnar eld  så ta för vana att hålla koll på om ditt hårkors ändrar färg. Om det är rött så kan du skjuta av hjärtans lust, men är det grönt så siktar du på en oskyldig, så skjut inte.

Kom ihåg att trycka "Use" på alla civilister du ser som inte omedelbart springer sin väg. Från dem kan du få värdefull insiderinformation om hur du ska slutföra uppdraget.

Håll ett öga på din ljuddetektor (Personal Audio Detection Device), eftersom den visar hur mycket oväsen du för. Springer du runt och låter pistolerna gå varma så ser du hur den snabbt går upp på rött. Detta väcker såväl fan som hans moster, vilket ger dig en förväntad livstid som är något kortare än en snöboll i helvetet.

Använd kniven, pistolen, prickskyttegeväret eller en ljuddämpad K-pist om du har lust att vara litet hemlig och försiktig. När du har många fiender emot dig så kan smygande vara det enda säkra sättet att fixa dem alla.

Använd allt skydd du kan hitta till din fördel. Huka dig bakom lådor och andra hinder för att få skydd från fiendens attacker, och luta dig sedan ut för att returnera elden.

Kolla bakom dig. Som du kanske märkt så är du inte den ende som vet hur man smyger.

Pansar, ammunition och diverse prylar hittar man ofta gömda inuti lådor och kartonger. Bänd upp dem med kniven (alltid ett bra verktyg) för att ta reda på vad som finns inuti. Håll utkik efter strategiskt placerade röda tunnor, som du kan spränga.


Multiplayer-tips

Sedan Doom kom i tidens begynnelse har hyfsad multiplayer funnits gömt i varje skjutaspel värt namnet. SOF är definitivt inget undantag här. Spelet har sex olika multiplayer-lägen för att du ska kunna roa dig i deathmatch.


Standard Deathmatch

Vad du än gör, så stå aldrig still. Stannar du för att beundra utsikten så är det kört. En bra legosoldat är alltid i rörelse.

När du måste korsa farligt öppna ytor kan du undvika prickskyttar genom att hoppa och springa i sidled när du rör dig. Detta gör det mycket svårt för slemmiga campare att plocka dig.

Lär dig circle-strafing. Rör dig runt dina fiender i en cirkel, medan du hela tiden har ansiktet vänt mot dem och håller dem i mitten av den dödens cirkel som bildas. Det här är knepigt i början, men det är en livsnödvändig färdighet när du möter levande motståndare.

Om du finner dig öga mot öga med en motspelare som har ett elakare vapen än du, spring inte bort från honom eftersom han då bara knallar ner dig bakifrån. Backa därifrån, under vilt hoppande och skuttande, och spring i sicksack. Samtidigt försöker du pricka honom med ditt klenare vapen.

Gå ner på huk när du kutar i sidled. Ju mindre målyta du visar upp, desto svårare är du att träffa.

Välj ett skin som smälter in i omgivningen. Kamouflage är ett utmärkt försvar.

Försök hitta högre områden. Det är mycket lättare att sikta in sig uppifrån, och det gör dig samtidigt svårare att träffa.

Om du är förföljd av en fiende, kasta sprängdeg om du har någon. Det är ju ganska uppenbart att explosionen kan ta hand om dem, men det pipande ljudet kan också få dem på andra tankar.


Realistisk Deathmatch

Här kan du inte springa lika fort som i vanlig deathmatch, utan rör dig med mer normal gående eller springande hastighet.

Springer du hela tiden blir du trött, precis som de flesta av oss blir i verkligheten. Var uppmärksam på din Fatigue-mätare. Om den går upp på max så kan du inte röra dig förrän du pustat ut.

Skjuter du medan du rör dig så har du mycket mindre chans att träffa än om du står still. För att maximera dina chanser att träffa, sitt ner när du skjuter.

Blir du skjuten i extremiteterna dör du inte, men träffar i armarna gör det svårare att sikta, och träffar i benen saktar ner dig.

Om du bara måste stila, använd prickskyttegeväret för att avväpna dina motståndare genom att skjuta vapnen ur händerna på dem.

Glöm inte att ladda om när du har tillfälle. Detta sker inte automatiskt i realistisk deathmatch, det är därför det kallas "realistisk".


Team Deathmatch

Kolla noga om Team Damage är på eller inte. Om den är avstängd så behöver du inte bry dig om ifall du skjuter rakt igenom dina kompisar. Om den är på, akta dig för er egen eld.

Hjälp dina kolleger när du kan. Slå er ihop för att göra er av med smärre grupper av fiendeuslingar.

Kom ihåg att December Brigade har den mest uppenbara uniformen. Detta kan vara en nackdel, eftersom det gör dig lättare att urskilja, men spelar ni med Team Damage så blir det också lättare att identifiera - och därmed förhoppningsvis inte skjuta - dina kamrater.


Assasin Deathmatch

Kolla siktet noga. Skjuter du stackars oskyldiga civila får du negativa poäng, och det blir alltså svårare att vinna.

Massförstörelsevapen är inte att rekommendera. Eftersom de inte bryr sig om vem de spränger så dödar du i regel ett antal civila samtidigt med ditt utvalda mål.

Ju bättre du gör ifrån dig, desto svårare blir det att överleva, eftersom flera spelare får i uppdrag att döda dig.

Fokusera. De flesta deathmatch-varianter går ut på att skjuta allt som rör sig, så det kan ta en stund att vänja sig vid den taktik som krävs här.

Capture The Flag

Det här kan låta uppenbart, men jobba tillsammans med dina lagkompisar. Om du är van vid Deathmatch kan det vara lätt att springa iväg själv som den värsta Rambo. Snacka före och  under spelets gång för att koordinera era rörelser.

Om du får i uppdrag att försvara basen, koncentrera dig på det. Fienden kan försöka med djävulska lister för att lura bort dig från ditt skyddsobjekt, så håll dig på helspänn och låt dig inte dras med.

Om en kollega har fiendens flagga, täck dem medan de tar sig tillbaka till er bas. Försvara dem med ditt liv om du måste, och var beredd att offra dig för lagets bästa. Ditt mål här är att distrahera de fiender som följer efter flaggbäraren.

Arsenal Deatchmatch

Den här varianten har inget att göra med det som händer på gatorna efter en engelsk fotbollsmatch, utan handlar om att använda alla spelets vapen smart och effektivt. Försök att lista ut vilka spelare som är bra så tidigt som möjligt. Ta hand om de sämsta fienderna med dina klenare vapen, och spara de stora kanonerna för de dugligare spelarna.

När spelet börjar bör du notera vilka vapen du har i arsenalen. Om du instinktivt satsar på ditt favoritvapen och sedan upptäcker att det inte finns där så kan det stå dig dyrt i kritiska ögonblick.


MvH // Tollecool

Fusket har betyget 10 (2 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.