Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Slaget om Midgård: Härskarringen

PC
Slaget om Midgård: Härskarringen
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    10 december 2004
  • Utvecklare
    EA LA
  • Antal ägare
    461
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.1

Speltest av Saruman_89

Inskickad av Saruman_89 den 22/08 -05 13:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Slaget om Midgård eller LOTR: The Battle for Middle-earth är ett Sagan om Ringen spel där DU själv får styra arméerna från Mordors Orcher till Rohans Ryttare.

Det finns fyra lag: Mordor med Orcher, kraftiga Troll, Mûmakil och Belägringstorn. Gondor med tjocka murar Skyttar som stoppar anfall; Legolas, Gimli och Aragon. Isengard med de kraftfulla Uruk-hai soldaterna, Vargryttare och Bärsärkers som spränger murar m.m.
Sista laget är Rohan som med hjälp av sina fenomenala ryttare rider ner hela kompanier med soldater, Gandalf som med sina magier dräper flest av alla andra på slagfältet och Enterna som kan själva ta dö på ett helt lag.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är oerhört bra. Det tar lång tid innan man har spelat igenom med alla lagen och ännu längre tid innan man har sett alla hjältarnas egenskaper som de får när de går upp i nivå.
Om man gillar Sagan om Ringen triologin eller precis har sett filmerna är spelet helt underbart. Det finns såklart det vanliga skirmish valet där man själv sätter in lag och hur bra de ska vara och vilken bana och var på banan man ska vara. Men det som gör spelet extra kul på skirmishbanaorna är att det finns poäng man får när man klarar av olika banor... Man får 1 poäng mot en lätt fiende, 2 mot en normal, 3 mot en hard och 4 om alla lagen är hard.

Fälttågsmenyn är ett Campaign där du spelar igenom de tre filmerna som goda eller onda. Campaignen är väldigt lång och väldigt rolig. Man ser fram emot banor som Helms Deep och Minas Tirith både som god och som ond.

Betyg till spelet
Jag gav grafiken en 9 eftersom grafiken är hur bra som helst på en bra dator men på en dator som endast har 256 MB ram är spelet inte lika snyggt med det är fortfarande strålande, så en nia om ni har en dator med 356 MB ram - däremot om ni har 512 MB ram är det en tia.

Spelkänslan är perfekt jag borde gett den en 10 men efter några veckors intensivt spelande börjar man bli av med spelkänslan där av gav jag den bara en sjua i hållbarhet. Men var bara lugn spelkänslan kommer tillbaka igen.

Ljudet är världsklass och det är inget mer att säga om det.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9