Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Slaget om Midgård: Härskarringen

PC
Slaget om Midgård: Härskarringen
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    10 december 2004
  • Utvecklare
    EA LA
  • Antal ägare
    461
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.1

Fler fusk

Guide

Inskickat av RoBbAnDiNhO den 25/03 -05 10:28

Guide(Onda sidan):

Isengård:
Låt Saruman ta dom första ryttarna som kommer, och sen odalbågskyttarna. Gör sen en uruk-håla, gör bågskyttar tills du har 100, du kan naturligvis göra mer men 100 räcker för att då anfaller enterna.
Ta Saruman och dina enheter med Bågskyttar(Dom med eld pilar)
Låt dom ta sönder muren. Sen kommer dom in. Dina bågskyttar klarar dom lätt. Sen kommer det alver, gå då ut med Saruman och ta alverna så borde han få lvl 2 (det fick min). Sen kommer det mer enter. Gör då Sarumans "Eldklot" på en ent, det börjar brinna på fler för dom går tätt.
Dom kommer in men dina bågskyttar klarar dom.
Gör mera gubbar!! Efter ett tag så kommer rohirrim. Ta då upp dina bågskyttar (alla) på muren och gå ut med Saruman. Dom gör solljus, med andra ord kan dina gubbar inte röra sig. Därför är det bra att ha dom på mure för där kommer inte rohirrin upp!
Dom brukar samlas i en klump under porten. Gå då dit med Saruman och gör "Trollkarlens vindstöt" mitt i klumpen. Gör sen " Eldklot" på den störtsta klumpen och ta resten med vanlig attack(Endast rohirrim-bågskyttarna kan ta dina bågskyttar uppe på muren). Nu bör du ha Saruman i lvl 3 (Det hade jag)

                                    Fangorn:

Det kommer 2 enter direkt på 2 ställen du hittar säkert själv vilka.
Låt bågskyttarna göra så en ent har lite liv så kan Saruman göra "Eldklot"  på den så dör den nog låt bågskyttarna ta den andra.
Gå till lägret och bygg upp det rensa med dina gubbar runt lägret så det är säkert (det är alver runt). Gör 3 smältugnar, 1 uruk-håla pch en rustkammare. Uppgradera eldpilar i rustkammaren och gör många enheter bågskyttar, uppgradera eldpilar till alla bågskyttar. (Det kan ta en stund för att eld pilar kostar 1000 tror jag nåt sånt)
Gå sen och rensa skogen runt Ente Ting från alver på tryggt avstånd såklart. Saruman tar fler alve än man tror. Tro mig)
När det är klart så gå och gör "Eldklot" på en ent. Endast den som briner följer efter dig. Spring runt tills han dör ( sen kommer Lavskägge med fler enter) Gör så på alla ENTER inte Lavskägge(Det tar år för han att dö av elden, orka bra springa runt.), på han ska man ta en enhet med eldpilar när han brinner ska du låta han döda dom. Han står bara där och brinner. Om du gjort som jag sagt kan du lungt gå ifrån datan.
Sen är han säkert död. Då borde Saruman vara i lvl 4.Det var min.
Hämta dina trupper ochförstör Ente Ting.
Vänta tills Saruman har fullt liv. Gå sen med bara Saruman till alvlägret och ta allt på vägen dit. Väl där ska du göra magier på alverna t.ex. "Trolkarlens vindstöt" alverna lever men har typ inget liv.
Ta sönder den Alviska barracken. Och gå utom skått håll. Vänta tills han har fullt liv. Anfall sedan nästa del av Alvlägret, gör som förut men gör "Eldklot på enten som kommer, spring sen runt tills han dör. Nu gör du "Trollkarlens vindstöt" Där det är somm mest alver. Döda resten.
Ta sönder den alviska barracken. Nu borde Saruman vara i lvl 5 (Det var min)


Kan inte skriva alla baner det blir väldigt jobbigt men skriver dom speciella

                                      Amon Hen:

Uppgradera till tung rustning och smidda klingor på dina start-trupper
Ta Lurtz och gå neråt. Då kommer det alver och Legolas. Det är inte så svårt, Legolas springer i väg och du kan lugnt ta alverna. Låt honom få fullt liv. Sen går du uppåt och gör lämlästa på Gimli. Ta Legolas och Sen Gimli.  (När gimli kommer loss så gå neråt, han följer efter men ingen annan) Där kan du ta upp svärd och slåss. (Du vinner)
Låt honom få fullt liv och gå sen upp till alverna igen. Använd svärd så vinner du lätt. Då har du tagit kontroll över Amon Hens topp. Gå sen ner på baksidan och fram till Grott-Troll hålan så får du troll därifrån.
Du får 2 troll i taget. När 2 dör får du 2 nya. Ta alla skatter du ser.
Gå till höger så kommer det förstärkningar: 2 enheter uruk-haier.
Då kommer det rohirrim. Gör så många pikenare du bara kan!
(Det är därför du inte behöver göra några gubbar innan.)
Ta Lurtz som borde vara i lvl 2 nu till din uruk-håla. Det kommer alver och rohirrim. Pikenarna o Lurtz tar rohirrim, och Lurtz tar alverna.Gå med Lurtz Så långt åt höger det går (Får ta mer gubbar men det är tänkt Lurtz ska få lvl)
Gå sen uppåt. Då ser du Boromir. Gör lämlästa på honom. Fortsätt skjuta på honom tills han dör. Då kan han ha fått lvl 3
Om han har fått lvl 3: Ta svärd och gå uppåt tills du ser Aragorn.
Tryck så Lurtz ställer sig brevid honom,(Om du trycker på att anfalla honom så kommar han bara gå på nån annan) gör sen Blodbad och anfall, eftersom han står brevid Aragorn slår han på honom.
Om inte Lurtz är i lvl 3: Använd pil båge och skjut ner alver o sånt tills du fått lvl 3. Merry och Pippin är enkla, det är bara att slå dom.När alla hjältar är döda har du klarat banan.

                                Edoras:

Bygg upp lägret där man börjar och gör 3 smält ugnar (Om man inte har dåliga gubbar) Ta dina gubbar och gå till det närmsta lägret. Ta över det. Det är inte så svårt. Bygg inte där! Det är för nära porten, det skulle komma gubbar hela tiden. Gå till nästa läger och förstör det. Där ska du bygga. Bygg 3 smältugnar, 1 urukhåla, 1 rustkammare och 1 belägringsverkstad riv rustkammaren när du har uppgraderat allt, då bygger du en till smältugn.Det kommer alver medeldpilar bakom ditt läger. Gå dit med Saruman/Lurtz och ta dom.
Om du har Lurtz ska du gå runt och ta bågskyttarna på muren. Om du har Sarúman så ta bågskyttar och ta bågskyttarna på muren med dina egna bågskyttar. Riv bågtornen med  belägringsmaskiner. Gör en stege för att komma upp på muren. Gör så många bersärkar som du kan, dom äger.
Gå in i Edoras. Om du har Saruman: Gör "Eldklot" på Eowyn, Går sen "Trolkarlens vindstöt" på henne. Gå sen fram och ta henne.
Med en armé av bersärkar klarar du dig säkert själv. När du har klarat banan borde Saruman vara i lvl 6 om du kör med Lurtz borde han va i lvl 4.



                                      Helms klyfta:

Gå fram och ta över det vänstra lägret. Gör 3 smältugnar 1 uruk-håla, 1 rustkammare och en belägringsverkstad. Uppgradera allt i rustkammarn, riv den sen.Bygg vad du tycker är nödvändigt. Gör bågskyttar, massor med bågskyttar. Uppgradera med eld pilar. Försvara ditt läger mot små grupperna som kommer med odalbågskyttar, bönder, rohirrim och alver.
Uppgradera allt på allt.
Vänta tills enterna kommer. När det är ungefär 1 minut kvar, gå då med bågskyttarna som har eldpilar dit enterna kommer (Snett uppåt vänster). Det blir inte mycket match. Fortsätt med att göra många enheter pikenare. Uppgradera smidda klingor, tung rustning och banér bärare. Kombinera(Markera en enhet bågskyttar och höger klicka på pikenarna) bågskyttar med pikenare. Ställ dom på samma ställe som när enterna  kom. Om du bara har bågskyttar och pikenare så får du se till att Lurtz/Saruman vaktar lägret.
Om du har gubbar kvar som kan vakta lägret så ta med Saruman/Lurtz med  bågskyttarna och pikenarna.
Om du har Lurtz: Gör lämlästa på Gandalf, gå sen fram och byt till svärd. Gör blodbad och anfall honom.
Nu borde Lurtz vinna. Då går han nog upp i lvl 5.(Det gjorde min)
Nu är det fritt fram! Gå fram med dina bågskytts-pikar och ta dom på muren. Det gör inget om dina gubbar dör. Gör då uruk-hai-krigare. Massor, uppgradera till smidda klingor, tung rustning och banérbärare.
Gör 2 belägrings ballister (Då blir belägrings verkstaden i lvl 2, gör då 1 mina.
Gör 2 bärsärkar, och låt dom tända fackla. Tryck så att minan anfaller hålet i muren.
När minan är lagd ska du gå fram med bärsärkar och tända den.
KABBOOOOOOOM!!
Nu är muren borta, ta in dina trupper och...  resten bör du klara själv (om du har gjort som jag sagt)
Nu borde Saruman vara i lvl 7 eller Lurtz i lvl 5


                      Du kan köra Minas Tirith med Isengårds armé:P
Markera en armé, tryck på att dom ska anfalla Anorien och sen Druandan-skogen, sen kan du köra Minas Tirith med Isengard.


                  Minas Tirith:

Bygg upp 2 läger, bygg 3 slakthus i varje. En orch håla i varje, ett haradrim-palats i varje. I ett läger gör du en belägrings-vekstad. Få upp ett haradrim palats i lvl 2, gör sen massor av soldater av ruhn. Gör samtidigt orcher eftersom dom e gratis.
Bygg en troll-bur. När Eowyn och rohirrim kommer, ställ upp dina soldater av ruhn i igelkotts-formering, anfall sen rohirrim och Eowyn (Dom har inte en chans). När det sen står rensa lägret i väst.
Gör för guds skull inte det!!!!!!
Det är slöseri med gubbar eftersom Aragorn, Legolas och Gimli kommer med De Dödas Armé där.
Använd en NazgÛl till att rensa minas tirith från katapulter(Vilka jag tycker är riktigt störande). Gå sen tillbaks med Nazgûlen och låt han få liv. Sen tar du dina Nazgûls och Häxmästaren. Anfall Gandalf!
Gå inte tillbaks förns han e död! Sen gör du grond och anfaller Minas Tiriths port. När den är sönder går du in med alla gubbar du har. Gör en massa troll. Dom skickar du iväg för att anfalla Citadellet. När det är sönder försöker dom bygga upp det hela tiden, men det tar trollen hand om. Förstör allt i Minas Tirith.
Gör gubbar hela tiden (Bestäm själv vilka).
När du har tagit sönder Minar Tirith har du klarat banan.


             
Jag kan som sagt inte skriva alla baner men det här är dom roliga:P

Fusket har betyget 7.39 (41 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 7 kommentarer:

jygge93 den 17/12 -05 08:33
Hm.. är spelet kul? har aldrig spelat det men min kompis har nyss fått det han sa att det var bra. Är det värt att köpa det?

Gandi_94 den 19/12 -05 15:06
Spelet äger jygge93 men ja ser fram imot att 2:An äger mera :P

RoBbAnDiNhO den 31/01 -06 14:31
Tvåan ser ut o va as bra! Ska lätt köpa det! :D

Psychot den 04/03 -06 20:53
Asså jag är på Edoras med onda men jag har en fråga om Helms Klyfta... får man börja med många Uruker elr måste man föda upp dem??

Psychot den 04/03 -06 20:53
Man får ju dem som fortsätter men jag menar får man fler?

antonfusk den 09/09 -06 13:34
jag har tvåan det är det bästa spel jag spelat bara att flttåget där är åtta banor lång lite sugit men det äder endåså

fabianus den 04/01 -09 14:02
jag har slaget om midgård 2 och slaget om midgård häxkungen tid  bra tips en 10a har alldrig gjort så men det är jätter bra

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.