Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSimCity 4

PC
SimCity 4
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  17 januari 2003
 • Utvecklare
  Maxis
 • Antal ägare
  521
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av Stegosaurus

Inskickad av Stegosaurus den 11/02 -07 10:40

Handling / story / vad man gör i spelet
I "Sim City 4" är du borgmästare. Välj ett landskap i den förinställda regionen, eller skapa en egen. Forma det hur du vill, och sen när du är nöjd är det bara att grunda staden! Du börjar med en liten hög med pengar och några rådgivare. Din uppgift är inte så lätt som den låter, eftersom du också måste hålla en jämn balans i ekonomin. Du kan bygga alla möjliga saker, allt från små torg till CN-Tower. Du kan skicka ut brandmän när det börjar brinna i din stad (om du kommer ihåg att bygga en brandstation). Och så ska du hålla brottsligheten nere. Och sköter du en uppgift riktigt, riktigt bra, kan du låsa upp olika belöningar. Och får du för lite pengar, blir din stad en perfekt plats för en giftigt avfallsanläggning. Om du känner för det kan du skaka staden av katastrofer! Du kan skapa jordbävningar, nerkalla meteorer, göra tornados mm. Och det bästa är att du kan styra var katastrofen ska inträffa. Som vanligt finns olika typer av zoner: bostäder, affärer och industriområden. Du måste självklart också förse hela staden med vatten och el. Och någonstans att lägga soporna.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att "Sim City 4" är ett väldigt roligt strategispel. Grafiken är mycket snyggare än i andra sim city-spel. Och det är roligare med kontrollerbara katastrofer. En annan skillnad är att man kan välja mellan natt, dag eller dag och natt-cykel. På natten kan man till och med se lamporna i husen lysa! En lite mindre bra grej är att det är väldigt svårt. Det är nästan omöjligt att göra en riktig metropol utan att använda pengafusk; man blir fort pank!

Betyg till spelet
Grafiken får 9/10, byggnaderna är extremt fina och detaljerade. Men simmarna är lite otydliga.
Spelkänslan får 7/10, det är väldigt verkligt att lamporna i husen tänds på natten. Men man borde kunna gå ner på marknivå.
Ljudet får 9/10, musiken är bra, och man kan höra trafiken. Men ibland blir musiken lite jobbig.
Hållbarheten får 7/10, spelet är väldigt roligt första gången man spelar det, men man kan bli lite trött på det efter ett tag. Spelets idé har blivit ganska uttunnad.

Totalbetyg: 8 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7