Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Samorost 1

PC
Samorost 1
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    1 januari 2003
  • Utvecklare
    Jakub Dvorsky
  • Antal ägare
    0
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 7

Fler fusk

Guide

Inskickat av Kigsz den 07/12 -09 16:32

* Guide till Samorost 1:

~ Bana 1 – Hemplaneten ~
Klicka på tornet.

~ Bana 2 – Ängarna ~
Klicka på vattenpipan och vänta sedan ett tag. Klicka sedan på vattenpipan en andra gång, när du kan. När den sedan är slängd på marken ska du klicka på själva skaftet, som kommer att låsa upp boxen. Klicka sedan på det felhängda snöret som är högst upp på skidliften. Klicka sedan på den röda knappen ovanpå boxen. Efter det ska du klicka på vägvisarpilen tills den pekar åt vänster. Klicka då på arbetaren som pilen pekar på (han som arbetar längst till vänster på det främsta berget). Klicka direkt efter det på din karaktär, som åker iväg till nästa del.

~ Bana 3 – Fiskestugan ~
Klicka på flötet i vattnet. En karaktär kommer då att dra upp en fisk ur vattnet med sitt metspö. Det blir nu din uppgift att hålla borta sex stycken ödlor som kommer att krypa upp ur vattnet, upp mot fiskestugan. Klicka på dem för att få bort dem. Efter det kommer en drakliknande varelse att landa vid det som är kvar av fisken. Klicka på denna drake när den sitter vid fisken och se sedan din karaktär få en flygtur till nästa del.

~ Bana 4 – Bergen ~
Klicka på ratten som sitter fast på berget till höger. Klicka på den till dess att berget är lodrät. Klicka sedan på hålet till vänster om berget (där snigeln kryper omkring). Växter kommer snart att börja växa på berget. Klicka på hålet som är på det berget där din karaktär sitter och väntar. Bin kommer då att flyga ut och en glödlampa blir synlig i hålet. Klicka på den. När glödlampan är iskruvad så ska du klicka på knappen som är snett nedanför hålet (det hålet med bina/glödlampan i). Glödlampan tänds då och en rund farkost hissas upp till dig. Klicka på den lilla knappen ovanpå farkosten för att öppna dörren. Klicka sedan på din karaktär för att åka till nästa del.

~ Bana 5 – Trädet ~
Klicka på trädhålet mitt på skärmen för att få se en lätt besviken ekorre. Nu ska du klicka på alla de larver som åker in och ut ur trädet (för det är de som skapar oväsen). En hackspett kommer nu att ta hand om larverna i takt med att du klickar på dem. Ekorren blir nu nöjd och kan spela musik på sin grammofon igen. Tryck på den röda knappen på grammofonen för att starta den. Klicka sedan på ekorren för att byta vinylskiva. Byt skiva till dess att ugglan vaknar. När ugglan har vaknat klickar du på den till dess att du ramlar ner till nästa del.

~ Bana 6 – Skogen ~
Klicka på knappen på din farkost för att öppna dörren för din karaktär. Klicka sedan en gång på den metallbit som är fastspikad i trädet ovanför dig. Så fort en myra blir uppäten av myrsloken ska du klicka på dörren på huset i bakgrunden (du måste koordinera klicket på ett bra sätt, annars blir du uppslukad istället för myran). Väl framme vid huset ska du klicka på boxen bredvid dörren. När boxen väl är öppen ska du klicka på panelen inuti den. Titta sedan på husdörren för att förstå hur lamporna ska tändas (enbart den högra lampan på den övre raden och alla tre lamporna på den undre raden). När dörren öppnas ska du klicka på den för att gå in i huset och vidare till nästa del.

~ Bana 7 – Huset ~
Klicka på den blinkande röda lampan för att tända upp i rummet. Klicka sedan på den vänstra av kontrollpanelerna i mitten av skärmen (den som har en stege på sig). Här ska du klicka ett antal gånger på plustecknet. Tryck sedan på mittenknappen. En stege ska då åka upp framför dig (gör den inte det så tryck några gånger till på plustecknet och försök igen med mittenknappen). Tryck sedan på ratten ovanför stegen. En kort filmsekvens kommer då att visas och sedan är spelet slut.

Fusket har betyget 10 (1 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.