Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRuneScape

PC
RuneScape
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 januari 2001
 • Utvecklare
  Jagex Ltd.
 • Antal ägare
  1849
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.3

Speltest av Crescent

Inskickad av Crescent den 19/07 -07 13:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Då är det dags igen, medan jag själv tvingade mig själv att bli plågad av det mest urusla RPG-Spelet någånsin Dragonfable så spelade jag lite senare spelet Runescape.
Nå, vad är Runescape? Ett ord: MMORPG, med andra ord så är det ett Massivt Multispelare Online RollSpel Spel (I Svenska så blir det alltså förkottat MMORSS).
Dåså, till skillnad från många andra MMORPG spel som man kan hitta GRATIS på internet så finns Runescape rätt mycket att göra, men innan jag säger vad ska vi kika lite på vad man gör från början.
Jo, först klickar man fram på Runescape hemsida, gör ett konto (Som man, i MMORPG världen kallar för account, vi i Sverige kallar det oftast för ett "Konto"), accepterar regler och annat viktigt.
Det är då det börjar, man loggar in, och där kan man se sin första karaktär, man kan byta klädsel, hår, fixa skägg och byta mot kvinna.
I spelet så kan man göra uppdrag, som tyvärr är otroligt få, och man kan laga mat, hugga ved, öva som smed och annat som en helt vanlig människa kan göra, tom hoppa undan spott från en ilsken lama.

Vad jag tycker om spelet
Ja, det är här vi kommer till den mest intressanta punkten.
För det första, kan jag säga att grafiken är så gräsligt fult, jag själv kunde alltså aldrig fixa större näsborrar, mindre tår och tjockare mage (Nu jämnför jag spelet precis som i The Elder Scrolls IV: Oblivion.), min figur blev riktigt ful att det är ledsamt.
I spelet så är det baserad på siffror om man får en träff eller inte, ju högre poäng man har i en färdighet, desto bättre.
Men, sen har vi som man ska kunna göra i Runescape, när man gör uppdragen så är uppdragen fasanslikt få (Om du inte betalar för fullt medlem, vilket jag inte kan reckomendera.), och när man har gjort alla uppdragen finns det inget annat än att träna, träna och åter träna, det går otroligt fort att göra i princips allt man kan göra i spelet (Nåja, inte med levling, men resten.).
Jag har sagt att det finns INGA bra MMORPG eller RPG spel som ÄR gratis på internet, men till skillnad till alla andra MMORPG spel så är Runescape faktiskt överskattat.
Spelet är mindre än mindre bra, men samtidigt är det bättre än dåligt.

Betyg till spelet
Plus: Betydligt bättre än många andra MMORPG spel man kan hitta på nätet...

Minus:... Men som man kan tröttna ganska snabbt.

Grafik: Gräsligt grafik! Jag vill hellre dricka en Ebola smittad flod än att se ett så gräsligt grafik hela tiden.

Spelkänsla: Tråkiga strider, för lätt, men småroliga yrken tex smide.

Ljud: Hemsk musik, många är "lånade" från andra spel, tex hittade jag en som lät som "Vivi´s Theme" från Final Fantasy IX, men som dom har ändrat lite, men det är tyvärr riktigt uruselt.

Hållbarhet: Mycket att göra, men orkar man att spela ett sånt spel?

Efterord: Bra val för nybörjare, kanske efter 1 timme...

Totalbetyg: 2.8 Ljud: 2 Grafik: 1 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 3