Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRuneScape

PC
RuneScape
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 januari 2001
 • Utvecklare
  Jagex Ltd.
 • Antal ägare
  1849
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.3

Speltest av Yautja91

Inskickad av Yautja91 den 17/06 -07 11:27

Handling / story / vad man gör i spelet
Runescape [rek. 7+]
Runescape är ett gratis onlinespel för de som gillar spel som är hur simpla som helst men ändå så himla roligt!
Man är en rollfigur som man helt själv får välja själv hur den ska se ut och sedan går spelet ut på att klara quests och gå upp i levlar i olika kategorier. Man kan t.ex. gå upp i level i attack, pilskytte, magi, "trädhuggning, stenhackning" m.m. Ju högre lvl desto bättre eftersom ju bättre man är inom något område desto bättre saker vinner man ur det man gör och på så sätt tjäna mycket pengar. Man kan välja på att sälja sakerna till en helt vanlig affärsman i en allmän affär eller till en annan online spelare. Av de pengarna man tjänar kan man köpa bättre vapen och rustning - då brons är sämst och rune är bäst!
För att få XP (det man får för att kunna gå upp lvl) är det även bra att göra quests. Man klickar på questsrubriken i spelet och där ser man var och hur man ska göra för att genomföra questen. Vissa är markerade rött=svårt eller grönt=lätt.

Vad jag tycker om spelet
Runescape är väldigt kul när man väl har kommit in i det! Själv tycker jag det är riktigt roligt att skaffa sig prylar ur det man får när man är duktig inom något och sedan byta eller sälja det till någon annan. Just att sälja prylar tycker jag är roligt eftersom då måste man låta säljande och engagerad, och ibland försöka lura köparen... Det är lite av tjusningen i spelet faktiskt.
Men sedan tycker jag att världen är helt OK stor men som en ärta jämfört med World of Warcraft som i och för sig inte är gratis, och har en månadsavgift.
Man går upp lvl lätt i början men svårare i slutet, vilket är bra så att man verkar tröttnar i början eller blir beroende i slutet.

Betyg till spelet
Grafik: Den är rätt ful faktiskt - men det är egentligen ingenting man tänker på så mycket. Huvudsaken är att man blir rik och cool i spelet! En trea.
Spelkänsla: Man får inte någon känsla sådärr. Man klickar på gubben man vill döda så attackerar man med enkla slag. Inte så mycket att tala om - en trea.
Ljud: Ljudet är rätt OK - rätt härlig musik som ger en känsla av medeltid när man spelar det. Beroende på var man är så ändras låt vilket är rätt kul! En svag sjua.
Hållbarheten: Det roliga med Runescape är egentligen att ett sådant enkelt spel med rätt kass grafik och spelkänsla kan vara så roligt! Man tröttnar aldrig och man det kan aldrig ta slut. En tia i hållbarhet är den med all säkerhet värd!

Totalbetyg: 5.8 Ljud: 7 Grafik: 3 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 3