Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRuneScape

PC
RuneScape
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  4 januari 2001
 • Utvecklare
  Jagex Ltd.
 • Antal ägare
  1849
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.6 7.3

Speltest av l_aurell

Inskickad av l_aurell den 24/02 -07 01:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Runescape är ett medeltid/fantasy baserat online äventyrsspel som går ut på att levla i olika saker. När man börjar att spela får man först gå igenom en sorters skola på en ö ute i havet som man bara kan komma ifrån om man går ut den som vilket mycket lätt om man följer beskrivningen. När man kommer ifrån ön börjar man i en liten stad som heter Lumbrige (dit kommer man om man dör) där kan man inte göra så mycket så man får bara följa vägarna tills man hittar något som intresserar en som man kan träna då levlar man också, man kan som högst få level 99 i allt och man börjar med 1 i allt utan hp som man börjar med 10 i. Om man vill bli ännu bättre, rikare, ha mer saker kan, ha möjligheten att besöka nya platser och kunna träna nya levlar och bygga hus ska du bli member, alltså medlem men det kostar ca 40 kr i månaden.

Vad jag tycker om spelet
Spelet var mycket roligt i början men efter ett år eller så tröttnade jag och sen har det varit kul lite fram och tillbaka i perioder. I början väljer man hur ens gubbe ska se ut, om det ska vara en tjej eller en kille, vad han ska ha för kläder på sig när han inte har rustning och sin hårfärg. Hårfärg och kön går dock att ändra under spelets gång. Jag tycker att spelet har en väldigt bra handling och är kul men det är inte så bra grafik det fins mycket att göra. Om man vill kriga mot andra t.ex. sin kompis måste man gå upp på ett sorters berg i norr som heter Wilderness som också kallas för Wild.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken får en fyra för att det är ganska dålig upplösning t.ex det ser ut som om gubbarna rör på benen och svävar fram och om man attackerar bakifrån hjälper det att man har sköld där fram.

Spelkänsla: Spelkänslan är bra, man kan göra så mycket olika saker men man kan inte styra sin gubbe så mycket själv, man klickar dit man vill gå så går han själv dit och om man vill attackera någon klickar man bara på han. Så spelkänslan får en sjua.

Ljud: Ljudet är bra, man hör svärdslag och skrik och när pilar träffar målet hör man matchande ljud. Musiken i bakgrunden är väl någorlunda bra men man kan välja bland massa olika som man samlar ihop under spelets gång genom att besöka olika platser man kan också stänga av den. Ljudet får en nia.

Hållbarhet: Hållbarheten får en tia den är verkligen världsklass man kan inte varva spelet vilket kan vara lite tråkigt ibland men man kan alltid bli bättre. Hållbarheten förtjänar verkligen en stark tia*!

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 5 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 7