Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRollerCoaster Tycoon 3

PC
RollerCoaster Tycoon 3
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  5 november 2004
 • Utvecklare
  Frontier Developments
 • Antal ägare
  472
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 8.4

Speltest av Silver_

Inskickad av Silver_ den 04/07 -12 19:39

Handling / story / vad man gör i spelet
RollerCoaster Tycoon 3 är ett fantastiskt roligt spel släppt den 24 oktober 2004. Ett väldigt kul spel som jag rekommenderar att ta med på semestrar då man brukar kunna få en liten "kick" på det här spelet och sitta i timtals!

Som man hör på namnet så går spelet ut på att skapa berg och dalbanor i din helt egna nöjespark. Du kan bygga exakt vad du vill: din egna drömpark eller kanske en kopia av en riktig park! Allt är faktiskt möjligt med det stora utbudet av berg och dalbanor vilket man har förbättrat sedan RollerCoaster Tycoon 2.
Det finns två olika lägen i det här spelet: Sandlådeläge och karriärläge.
I sandlådeläget använder man sig av ett obegränsat antal pengar när man bygger sin nöjespark. Sätt ut berg och dalbanor, vattenbanor, transporter, shower, extrema attraktioner och en massa stånd med mat, dryck och toaletter får att lyckas bäst med din park i detta läge.
I karriärläget använder du dig av en redan skapad park med begränsat antal tillgångar där du blir tillsagd om vad du ska göra. Med andra ord ska du göra uppdrag i en nöjespark. När du sedan är färdig med alla uppdrag så låses det upp en ny park som du fortsätter göra uppdrag i.

Sammanfattning om vad man gör i spelet: Spelarens uppgift är att göra en nöjespark som den sedan ska driva och få att fungera med hjälp av besökarnas pengar.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar det här spelet och som jag nämnde i början så är detta det bästa semesterspelet man kan ha eftersom att man kan på något sätt finna en koppling mellan sin egen semester och detta spel. Grafiken är så ändrad från RollerCoaster Tycoon 2 så att man kan inte fatta att de är ur samma "serie". Spelet är allmänt ett av de bästa spelen jag har och om man gillar att skapa så tycker jag helt klart att detta är spelet för dig!
Jag gillar också att Atari har lyckats göra så att man kan provåka sina attraktioner som man har byggt och detta är nog bland annat en av de största anledningarna till att folk köper spelet!

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är strålande bra på spelet och jag tycker verkligen att man har gjort ett väldigt stort framsteg från RollerCoaster Tycoon 2 till RollerCoaster Tycoon 3!

Spelkänslan: Jag vet faktiskt inte om det är så mycket spelkänsla på det här spelet eftersom att man liksom inte kan leva sig in i en situation. Men om man ska vara lite snäll så ger jag den en 7:a ändå.

Ljudet: Jag tycker att ljudet är lite sådär eftersom att det är faktiskt inte så mycket ljud på spelet. Det ända som är är egentligen folktjatter, kedjan som drar upp attraktioner och lite musik då och då.

Hållbarheten: Hållbarheten är rätt så bra. Jag tycker dock att det finns bättre hållbarhet då man tröttnar rätt så snabbt efter att man är färdig med parken.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 6 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7