Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Rise of Nations: Thrones & Patriots

PC
Rise of Nations: Thrones & Patriots
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    21/05 2004
  • Utvecklare
    Big Huge Games
  • Antal ägare
    56
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 7.7

Speltest av Gonzales

Inskickad av Gonzales den 17/06 -07 10:48

Handling / story / vad man gör i spelet
Rise of nations: Thrones and Patriots är ett expansion till Rise of nations. Rise Of Nations är ett strategispel, som passar även nybörjare till erfarna, genom att man kan spela på 6 olika nivåer. Easiest, Easy, Moderate, Tough, Tougher och Toughest med Easiest som lättast och toughest som svårast. Man börjar med en liten by, huvudstaden, som man sedan expanderar i. Man bygger fler städer, och soldater och scouter. Sedan skickar man ut soldaterna till fiendestäder och erövrar dem. Sedan får man ett imperium och när man besegrat alla på banan( dock inte allierade om man har några) så vinner man. Det finns även 5 kampanjer, som t.ex. Kalla kriget, Napoleon-krigen och hela världen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är ett jättekul spel. Jag har spelat rise of nations i två år nu och jag är fortfarande inte trött på det. Dock kan man tröttna på ett game och starta om, men när man funnit den rätta spelkänslan så försvinner man in i t.ex. Napoleons frankrike eller nåt. Så om du gillar strategi är detta verkligen ett spel för sig.

Betyg till spelet
Grafiken är helt ok, synd bara att man inte kan zooma in så mycket. De flesta gubbar är väldigt snyggt detaljerade medan jag gärna hade sett lite mer detaljer på byggnaderna.
Så grafiken fick en sjua. Spelkänslan är helt ok, man kan spela i månader innan man tröttnar på spelet. Iallafall om man gillar strategi. Men vid visa tillfällen så tyckte man att: det här var tråkigt, och så startat man om, så spelkänslan fick en nia. Ljudet är också helt okej, men med för lite händelser. Om en hel armé skjuter lite hejfilt hör man inte hela armén skjuta, utan bara halva ungefär. Det är ganska bra ljud i allmänhet så ljudet får en sjua.
Hållbarheten är väldigt bra, som bekant, så kan man sitta flera dagar i sträck utan att tröttna. Men det kan bli tråkigt i vissa scenarion så spelet får en nia i hållbarhet.

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9