Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRise & Fall: Civilizations at War

PC
Rise & Fall: Civilizations at War
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  16 juni 2006
 • Utvecklare
  Midway
 • Antal ägare
  32
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av tigge

Inskickad av tigge den 16/08 -06 17:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Det finns många som vill veta hur det var för längesedan i tiden hur det var att leva. Det finns dom som vill veta hur man krigade, vilka länder det var som hade den största och starkaste armen och vad det var för soldater. Det finns vissa som vill veta vilka hjältarna var och vart dom levde och för vilket land dom kämpade för. Det finns dom som vill veta hur slagen utkämpades och vart. I det här spelet får man verkligen uppleva det till 100 procent man får veta allt. Man kan vara 4 olika länder Grekerna, Perserna, Romarna, och Egypterna. Varje land har sina egenskaper och soldater. Man kan välja mellan att spela mot datorn eller spela någon av kampanjerna. När man väljer att spela mot datorn så finns det många roliga banor att välja mellan, man kan vara 2 till 8 spelare. Man väljer svårighetsgrad från lättast till svårast. När man spelar någon utav kampanjerna så är man Alexander den store som ska besegra dom stora perserna. Det börjar med att en budbärare kommer till Alexander och säger att perserna har förstört en liten stad och dödat alla då blir Alexander arg och leder en attack mot perserna.
I den andra kampanjen så är man Kleopatra som får ett meddelande om att romarna har invaderat Egypten och tagit Kairo, Memphis, och Alexandria. Kleopatra och hennes bror leder sin lilla arme för att ta tillbaka sina städer och döda romarnas ledare Octavius. När man har valt lag bana och börjat spela det börjar med att du har några jobbare och huvudbyggnaden du tar några jobbare som ska hämta trä och guld dom andra jobbarna ska bygga baracker och andra byggnader. Du måste uppgradera huvudbyggnaden och dom andra byggnaderna för att kunna gå vidare. Det finns 80 olika soldater, alla soldater är gjorda för att döda varandra t ex bågskyttar är bra mot spjutsoldater och kavalleri är bra mot bågskyttar och spjutsoldaterna är bra mot kavalleri. Det är bra att ha många olika soldater så bygg en arme med alla sorter. Du måste bygga en mur så att fienderna inte kan komma in. Du kan sätta stegar på muren så att dina bågskyttar kan klättra upp och skjuta på fienderna när dom kommer. Du kan också bygga vakttorn som bågskyttarna kan klättra upp i och skjuta på motståndarna. I det spelet så är det viktigt att ha en bra flotta så uppgradera dina skepp så mycket som det går sen kan du bygga sjömän som kan reparera ditt skepp eller borda fiendeskepp. Du kan bygga bågskyttar, spjutsoldater, och svärdsoldater på dina skepp så ifall du bordar ett skepp kan du skicka över dina svärdsoldater till fiendeskeppet och om dom dödar fiendesoldaterna så tar du över det skeppet. Du kan bygga en drummer som gör så att du kan ramma fiendeskepp om du gör det så hamnar alla fiendesoldater i vattnet då kan du välja mellan att skjuta dom eller låta dom drunkna. Det finns 3 olika skepp galley, bireme, och trireme på triremeskeppen kan du bygga onager. Onager är en katapult som du inte kan styra men onagern väljer ut det bästa målet att skjuta på. I huvudbyggnaden får du välja en hjälte det finns 8 hjältar på spelet 2 i varje land
t ex i Grekland Alexander den store och Akilles. Varje hjälte har sina egenskaper som Akilles är jättebra med svärd meddans Kleopatra är bra på pilbåge. När du har valt din hjälte så kan den gå upp i nivå 1 till 10. När du är klar med din hjälte så tar du den och din arme och leder dom i krig. När du har nått fram till fienderna så kan din hjälte använda hero command det gör så att du får en närbild på hjälten och du styr hjälten själv och meddans du gör det så kan du döda tusentals fiender fast du kan bara vara i hero command i en stund tills din stamina tar slut. Staminan laddar upp sig själv. Du kan få ärepoäng genom att vinna slag eller bygga ärestatyer.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är det bästa spelet i historien om man jämför det med andra strategispel så är det överlägset dom andra dom är inte ens i närheten. Jag har en massa andra strategispel som är väldigt bra men det här spelet är ändå långt mycket bättre. En sak som gör spelet så roligt är att man kan styra sin hjälte och använda olika vapen vilket man inte kan göra i andra strategispel. Det här spelet är jättebra nu jag tror att det kommer att vara jättebra många år till.

Betyg till spelet
Allting är så bra som det kan bli speciellt miljöerna. Jag tycker att haven är väldigt bra gjorda och fina. Det finns inte så mycket som man kan säga om det här spelet grymt coolt otroligt kanske. Allting är helt perfekt världsklass. Dom som har gjort det här spelet har verkligen sinne för detaljer. Köp det här spelet du kommer inte att ångra dig man kan spela i evigheter utan att tröttna Lycka till hälsningar Tigge.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10