Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRingarnas Herre: Slaget om Midgård II

PC
Ringarnas Herre: Slaget om Midgård II
 • Genre
  Strategi
 • Releasedatum
  3 mars 2006
 • Utvecklare
  EA LA
 • Antal ägare
  88
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8

Speltest av bassiberg

Inskickad av bassiberg den 26/05 -08 22:11

Handling / story / vad man gör i spelet
Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2, som på svenska heter: Slaget om Midgård 2, är ett strategispel som utspelar sig i Sagan om ringens värld.

Spelet är uppbyggt så att som nybörjare kan du lära dig att spela genom att provspela på olika tydligt förklarande guider som ger dig en bra överblick över spelet. Sen kan man börja spela på riktigt.

Du kan spela vanlig batalj, ett spel mot eller med en eller flera datorspelare. Fälttåg är som "campaign" i andra strategisspel. Du får välja antingen de goda eller de onda och slåss om midgårds öde! Det tredje spelsättet heter Ringens krig. Det påminner om brädspelet Risk och kräver mycket strategiskt tänkande. Du spelar på en spelplan över midgård och flyttar dina trupper och hjältar runt på kartan. När du väl kommer till strid får du spela som en vanlig batalj för att se vem som vinner. Det finns även en multiplayer funktion där man kan spela över nätet. Nytt i 2:an är att man även kan göra sina egna hjältar!

Vad jag tycker om spelet
Spelet är bra och roligt. Man lever sig verkligen in i det och får svårt att slita sig ibland. Det påminner väldigt mycket om filmen och böckerna om Sagan om ringen, då banor som Mordors svarta port och Gondor finns med, men även har den friformsspel som utspelar sig på nya mer okända platser. Multiplayer funktionen är verkligen toppen och utformad på ett bra sätt.

Betyg till spelet
Spelets grafik är helt enkelt fantastisk! Inzoomningsmöjligheter och stridsscener får spelet att nästan bli levande.

Spelkänslan är också väldigt bra! Man lever sig lätt in i det och musiken och scenerna från filmerna gör allt ännu bättre.

Muskien har jag heller inga invändningar mot. Den gör hela spelet mycker mer stämmningsfullt och vem kan inte gilla sagan om ringen musiken? Dock kan det bli lite tjatigt i längden så några fler ljudspår hade inte skadat.

Hållbarheten funkar också. Det finns många fälttåg med olika uppdrag att spela och säkert över 30 fria banor att spela. Spelen över internat varierar sig också.

Spelet får ett totalbetyg på 8,5 av mig.

Totalbetyg: 8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8