Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inReservoir Dogs

PC
Reservoir Dogs
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  25 augusti 2006
 • Utvecklare
  Volatile Games
 • Antal ägare
  10
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6 7.2

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 26/08 -09 17:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Reservoir Dogs är ett actionspel som släpptes till PC i augusti 2006 i Europa. Spelet är baserat på filmen ”Reservoir Dogs” (eller ”De hänsynslösa” som den heter på svenska). Handlingen går ut på att ett gäng kriminella ska genomföra ett juvelbutiksrån. Det är här du kommer in i bilden.

Du börjar spelet som Mr. Orange (rånarna har alla kodnamn efter olika färger) på en övningsbana. Efter att du har lärt dig grunderna skickas du direkt in i spelet som Mr. Blue. Och vad sysslar Mr. Blue med när du tar kontroll över honom? Jo, han är mitt uppe i rånet. Time to go to work…

Spelet delar inte handling med filmen utan utspelar sig emellan de sekvenser man får se i filmen. Man får därmed förklaringar till vissa frågor som lämnas obesvarade i filmen. Spelet låter en ta kontroll över nästan alla framstående karaktärer från filmen och tillsammans med filmen bildar spelet en i stort sett komplett historia om hur ett rån kan gå väldigt snett.

Vad jag tycker om spelet
Jag visste inte vilka förhoppningar jag skulle ha på spelet när jag köpte det. Jag älskar filmen ”Reservoir Dogs”, men samtidigt var jag rädd att spelet inte skulle fånga samma känsla som filmen hade. Jag hade dock fel. Jag gillade spelet och jag tror jag vet varför. Spelet är nämligen fristående. Det blandar sig inte in i filmen utan utforskar sådant som de flesta som har sett filmen undrar över. Hade spelet efterliknat filmen alltför mycket så tror jag inte att resultatet hade blivit lika bra.

Så, är där något som jag inte gillade med spelet? Jo, den största saken som jag stör mig på är karaktärsdesignen och dess röster. De flesta av karaktärerna är inte särskilt lika de som de försöker efterlikna. Detsamma gäller för rösterna. Där finns undantag, nämligen att Michael Madsens riktiga röst är med i spelet, vilket är underbart att höra. I övrigt har jag inga större klagomål på spelet, utan jag anser att det överträffade mina förväntningar på flera sätt.

Betyg till spelet
~ Grafik: Jag har sett bättre grafik, men det betyder inte att grafiken är dålig. Några större buggar har jag inte stött på och överlag så får jag säga att grafiken håller måttet.
Grafikbetyg: 7

~ Spelkänsla: Det känns som man är inne i spelet. Efter en något trög start så infinner sig spelkänslan snabbt. Banornas variation, där ungefär hälften av dem är bilbanor, gör att spelkänslan håller väldigt hög kvalitet.
Spelkänslebetyg: 10

~ Ljud: Som jag nämnde innan så tyckte jag att rösterna var sisådär, med Michael Madsens röst som undantag. Musiken och ljudeffekterna i spelet är bra så det är inga större klagomål jag har.
Ljudbetyg: 8

~ Hållbarhet: Den kunde ha varit bättre. Spelet i sig tar inte överdrivet lång tid att klara, om man inte vill låsa upp hemligt bonusmaterial, vilket gör att man måste spela som en pacifist. Detta förlänger spelet något, men inte särskilt mycket. Kort sagt, hållbarheten håller.
Hållbarhetsbetyg: 7

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10