Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRACE 07: The WTCC Game

PC
RACE 07: The WTCC Game
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  12 oktober 2007
 • Utvecklare
  SimBin
 • Antal ägare
  1
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 9.8

Speltest av Gigantes

Inskickad av Gigantes den 09/06 -11 17:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet handlar i stort sett om att köra och vinna lopp för att kunna ta hem mästerskapet. Man kan köra med BMW, Chevrolet och Alfa Romeo från 2007 men man kan också köra 2007-års mästerskap och de bilar som fanns med då, som Honda.

Man har också möjlighet att skapa sitt eget mästerskap med de banor som man vill ha med, det finns rätt stort antal banor att välja mellan. Alla banor från 2007 och 2006 års WTCC (World Touring Car Championship), men också andra banor som de har lagt till som Oscherslebens extrabanor och andra som man kan ha sett i andra mästerskap.

Det finns fler bilar att välja mellan än de som finns i 07 och 06 års WTCC, det finns brittiska Caterhams, 1987 års WTCC och några andra. Lite svårt att komma ihåg dem.

Man kan göra flera olika inställningar för hur loppen ska utföras och vilken "hjälp" man vill ha, så som anti-spinn, icke låsbara bromsar och stabilitets-hjälp. Även hur många motståndare det ska vara på banan samtidigt m.m.

I det stora hela är det ett riktigt bra spel.

Om man har möjlighet att köra över nätet ska man absolut ta chansen. De motståndare som man får möta där gillar spelet lika mycket som du, spelar det lika mycket som du och är nästan alltid glada, men kan vara hårda när det väl blir åka av.

Vad jag tycker om spelet
Att man kan ställa in svårighetsgrad och finjustera hur bilen ska uppföra sig tycker jag är helt underbart. Är van vid möjligheterna i Forza och Gran Turismo så det var ett välkommet intågande för dessa inställningsmöjligheter.

Att det finns fler bilar än de som var med i 2007 och 2006-års WTCC är också väldigt positivt. Hade det bara funnits de bilarna hade det inte varit lika roligt.

Ett spel som totalt sett är väldigt prisvärt.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken tycker jag är helt superb. Eftersom jag har varit med sedan, inte så länge egentligen, första Toca och SEGA-spelen så är grafiken mycket mycket bra. Skulle kunna ta upp kampen med Gran Turismo och Forza utan problem.

Spelkänsla: Den är också mycket mycket bra. Man kan känna när bakänden sticker iväg när man kör en bakhjulsdriven bil och man vrider lite på ratten för att få upp den på rätt köl igen, inte alltid det finns tillräckligt med asfalt när man far fram men det löser sig till slut. Man känner när man låser bromsarna eller spinner hjulen så det är absolut inget fel på känslan i spelet.

Ljud: Helt strålande. Man hör det fina motorljudet när motorn varvar och man hör mekaniken när man växlar. Hur hjulen gnyr mot asfalten när det går för snabbt, hur gruset slår mot bilen när man hamnar i grusfällan och hur hjulen spinner mot asfalten när man lägger på för mycket gas. Mycket bra arbete på detta parti av spelet.

Hållbarhet: Jag kan sitta till långt inpå natten innan jag inser att klockan är väldigt mycket. Svårighetsgraden kan ställas in för att passa alla. Möjligheten till ratt+pedal för den som vill finns också. Det enda minuset är att jag hade velat se lite fler "stora och kända" banor. Då tänker jag framför allt på banor som Nürburgring Nordschliefe och Tsukuba i Japan. Men spelet kan spelas i timmar utan att man blir uttråkad.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10