Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Questionaut

PC
Questionaut
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    10 mars 2008
  • Utvecklare
    Amanita Design
  • Antal ägare
    0
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 5.5

Speltest av Kigsz

Inskickad av Kigsz den 11/12 -09 22:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Questionaut är ett flashspel som släpptes under 2008. Du tar rollen som en karaktär i en luftballong, på uppdrag att få tillbaka en hatt som har flugit ut i rymden. Hatten har hakat sig fast i månen och det är nu upp till dig att fara iväg och hämta den.

Spelet är uppbyggt i olika sektioner, där varje sektion innehåller en karaktär som du får fem eller fler frågor av. När du landar på en ny sektion är all luft ur din luftballong borta och du behöver svara rätt på fem frågor i rad för att fylla upp din luftballong igen och åka vidare. Svarar du fel på en fråga så försvinner det istället luft ifrån luftballongen. Så fort du landar på en ny sektion (ofta utformade som flygande plattformar i rymden) så ska du klicka på olika saker för att få tillgång till den karaktär som ställer frågorna till dig.

Frågorna är olika beroende på vilken sektion du befinner dig på. Teman som du kommer att stöta på är bland annat grammatik, matematik, elektronik och kemi. Klarar du dig förbi alla dess sektioner så kommer du till slut till månen, där hatten hänger. När du plockar ner den faller du ur din luftballong, men du landar säkert på din egen hemplanet och spelet får ett lyckligt slut.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är välgjort, men kort. Det behöver inte ta mer än några minuter att klara spelet, om man förstår upplägget och kan frågorna. Så, om du är ute efter en lång och givande spelstund så är detta inget för dig. Spelet är inte dåligt, dock. Frågorna är varierande, miljön runtomkring är väldigt fin och karaktärerna är fantasifulla. Spelupplägget är väldigt simpelt; klicka runt tills du får frågor, svara rätt på frågorna, åk vidare. Vissa sektioner kräver lite mer tankeverksamhet än så, men överlag är spelet ganska simpelt.

Frågorna är helt på engelska och vissa uttryck kan vara lite för idiomatiska för oss svenskar, medan andra frågor är mycket lätta. Jag är inte särskilt förtjust i de kategorier som frågorna växlar mellan. Väldigt många av frågorna är inriktade på naturvetenskapliga ämnen (såsom kemi, matematik, fysik och liknande) medan där enbart är ett fåtal samhällsvetenskapliga frågor. Jag hade gärna sett en större variation, med fler samhällsvetenskapliga, men även tekniskt inriktade, frågor. Ett längre spel med mer omväxling hade varit perfekt, men detta spel är också ganska underhållande.

Betyg till spelet
~ Grafik: Grafiken är riktigt bra, för att vara ett flashspel. Eftersom hela spelet utspelar sig i rymden så får man vara beredd på många fina planetliknande ting och flera utomjordiska varelser.
Grafikbetyg: 8

~ Spelkänsla: Spelkänslan finns där, men den hinner inte infinna sig fullt ut. Spelet är för kort för att verkligen känna att spelkänslan är i topp, men en viss känsla får man ändå för spelet och den känslan är positiv.
Spelkänslebetyg: 6

~ Ljud: Olika små låtar för de olika banorna ger en ganska stor variation. Det är inga igenkännliga låtar du kommer att höra, men musiken och ljuden spelar ändå en stor roll i spelet.
Ljudbetyg: 6

~ Hållbarhet: Här brister det för spelet. Hållbarheten är inte verkligen inte lång. Den enda anledningen till att spelet inte får lägsta betyg är att det egentligen kan bli hur långt som helst, det vill säga om man aldrig klarar någon fråga som ställs.
Hållbarhetsbetyg: 2

Totalbetyg: 5.5 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 2 Spelkänsla: 6