Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Questionaut

PC
Questionaut
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    10 mars 2008
  • Utvecklare
    Amanita Design
  • Antal ägare
    0
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 5.5

Fler fusk

Guide

Inskickat av Kigsz den 10/12 -09 06:19

* Guide till Questionaut:

(Obs! Denna guide innehåller inga svar på möjliga frågor som ställs under spelets gång utan beskriver enbart hur du ska gå tillväga mellan frågestunderna)

~ Bana 1 – Hemplaneten ~
Klicka på karaktären med en brun hatt på sig för att börja ditt äventyr.

~ Bana 2 – Bland böckerna ~
Klicka på papperna som hänger ned till höger. Klicka sedan på vägguttaget som nu blir synligt. Klicka på den äldre mannen i fåtöljen för att få dina frågor.

~ Bana 3 – Vid trädet ~
Här ska du dra din muspekare över trädgrenarna till dess att alla grenar har växt ut ordentligt. Tryck sedan på den blåa karaktären med hatt för att få dina frågor.

~ Bana 4 – Bland djuren ~
Klicka på kattens svans för att skrämma bort den. Klicka sedan på hålet i trädet där en fågel syns ibland. Klicka sedan på maskhålet i marken. Klicka sedan på växten som växt upp ur maskhålet. Klicka sedan på kaninen som äter av växten. Sluta av med att klicka på ugglan för att få dina frågor.

~ Bana 5 – Bland lådorna ~
Ta nyckeln som hänger på snöret till vänster och lås upp den vänstra lådan. Klicka sedan på lådan för att öppna den. Så fort karaktären med metspöet lämnar sin plats för att sparka på fotbollen, ta nyckeln under honom och lås upp den mittersta lådan. Klicka på den för att öppna den. Ur den kommer en box som du ska klicka på. Ta nyckeln inuti och lås upp den sista lådan och öppna den. Klicka sedan på karaktären med metspöet för att få dina frågor.

~ Bana 6 – På isplaneten ~
Skruva två gånger åt vänster på ratten till gastuben. Klicka sedan på tändsticksasken. Ta en tändsticka och dra den mot tändsticksasksplånet för att tända den. Använd sedan den brinnande tändstickan på brännaren under glasflaskan. Klicka nu på den största istappen, på gastuben, för att bryta loss den. Lägg den i glasflaskan och se när den smälter. Klicka på lyktstolpen för att få skridskoåkaren att stanna. Slutligen, klicka på skridskoåkaren för att få dina frågor.

~ Bana 7 – Vid stapeldiagrammen ~
Under karaktären som sitter ner finns där tio rutor, uppdelade i två rader med fem rutor i varje rad. Om du tittar till höger ser du fyra stycken paraboler som skickar ut olikfärgade vågor (gul, grön, blå och röd). Du ser även att parabolerna har olika nummer på sig (gul = 1, grön = 2, blå = 3 och röd = 4). Du ska nu klicka på de tio rutorna som jag beskrev nyss. De ändrar då färg. Kombinationen du är ute efter är följande: 

Övre raden, från vänster – Gul, grön, grön, blå, blå
Undre raden, från vänster – Blå, röd, röd, röd, röd

Totalt sett blir det en gul, två gröna, tre blåa och fyra röda rutor, därav siffrorna på parabolerna. Klicka sedan på karaktären på stolen för att få dina frågor.

~ Bana 8 – Vid glödlampan ~
Klicka på batteriet som flyter omkring och placera det i dess hållare till vänster. Skruva nu i glödlampan genom att klicka på den. Tryck sedan på spaken som är till höger om batteriet för att få en karaktär att komma ut ur huset. Klicka på honom för att få dina frågor.

~ Bana 9 – Vid ordmaskinen~
Flytta kastrullen som hänger i mitten av skärmen till kroken bredvid den. Ta ratten som var gömd under kastrullen och placera den ovanpå metallpinnen på kranen, ur vilken det kommer bokstäver. Tryck sedan på ratten för att snurra den. Klicka nu på någon av karaktärerna för att få dina frågor.

~ Bana 10 – Vid månen ~
Klicka på den bruna hatten för att klara spelet.

Ingen har betygsatt fusket ännu.

Kommentarer

Totalt 0 kommentarer:

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.