Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Quake III Arena

PC
Quake III Arena
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    2 december 1999
  • Utvecklare
    id Software, Activision
  • Antal ägare
    308
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.4

Speltest av H3nrik

Inskickad av H3nrik den 16/07 -08 11:31

Handling / story / vad man gör i spelet
Det går för det första ut på att klara banor. På varje bana finns det 1-6 gubbar, hur många det är beror på vilken bana det är.

När du kör en bana väljer man bana och sen svårighetsgrad (1-5). Efter det spawnas man själv och de andra gubbarna på banan. Det är alla mot alla och man får 1 poäng, kallat "kill" för varje gubbe man dödar. På vissa banor är det först till 10 kills , på andra är det till 15 och det finns de med 20 också. När en av gubbarna har fått 10 kills på en bana där det är först till 10 vinner han.

Så det man gör när man kör banor är alltså att springa runt och plocka upp armor, vapen och skott och döda de gubbar man kommer i närheten av. När du t.ex. skjuter en gubbe i huvudet med en laserkastare som är ett vapen som är mycket svårt att träffa med kommer det upp en liten figur på bilden sen säger en gubbe "Impressive".
Det finns även andra sådana som t.ex. "multikill" och sånt.

Förutom banor finns det "Capture the flag". Då är det 2 lag, ett är blått och det andra är rött. Vid det blåa lagets spawningsställe finns det en blå flagga. Det röda lagets uppgift är att ta den flagan och springa tillbaka med den till deras spawningsställe och gå med den till deras flagga. Är deras flagga ute på äventyr i en av de blåa lagets spelares händer kan man dock inte få ett poäng av det och måste döda den ifrån det blåa laget som har den sen springa tillbaka med den flaggan och då när den är på plats kan man lägga den röda flaggan där och få poäng.

Man kan också köra online på Quake 3. Kräver dock att man ska vara rätt bra på spelet för jag som har klarat ut Quake 3 har bara blivit utklassad på alla mina försök att vinna mot någon online. Beror dock på alla "Quake 3 Eliter" som spelar spelet dag och natt för att bli bäst.

Möter jag en så kallad elit är jag dödad innan jag ens hinner se honom.

Vad jag tycker om spelet
Quake3 är ett roligt spel som går jättesnabbt och många viktiga saker kan hända på bara ett par hundradelar så snabba reaktioner och reflexer är viktigt.

Spelet går rätt fort att klara ut men det finns 5 olika svårighetsgrader på varje bana och det är rätt kul att få lite utmaning utav de svårare efter att man har klarat alla banor. Det finns ju "capture the flag" och man kan spela online så man tröttnar inte så fort.

Spelet är dock lite udda. Ett exempel är när man dödar gubbar med Shotgun, Laserkastare och Rocket Launcher sprängs de och inälvor samt blod flyger åt alla håll.

Betyg till spelet
Grafiken ger jag 7 poäng. Den är sämre än GTA: San Andreas och WoW men inte mycket sämre och med den sköna spelkänslan tänker inte jag så mycket på grafiken när jag spelar idag.

Spelkänslan är enorm. Spelet går jättefort så viktiga saker som avgör vinst och förlust kan gå på knappt några hundradelar. Det gör så att man sitter spänd med hög puls och ögonen öppna.

Ljudet är jättebra. Alla vapen har bra ljud och alla olika karaktärer har olika röster som inte bara är som inspelade röster som ibland spelas upp.

Hållbarheten är väl spelets sämsta sida. Man klarar ut det på cirka 12 timmar om man kör på lättaste svårighetsgraden och klarar alla banorna utan problem men man kan köra spelet online mot andra och det finns "Capture the Flag" samt svåra svårighetsgrader om man är sugen på en utmaning.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 10