Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Portal

PC
Portal
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 april 2008
  • Utvecklare
    Valve Software
  • Antal ägare
    47
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.8 9.2

Speltest av GMarN

Inskickad av GMarN den 29/03 -08 17:33

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet Portal får du tag i om du köper spel boxen "The Orange Box" Vilken innehåller 6 spel inklusive Portal.
Spelet börjar med att man vaknar upp i en glas cell i en laboratorium miljö där man hör en kvinnlig dator röst välkomna dig till "Aperture science and richment center". Ett ovalt orangt hål öppnar sig i väggen. Tittar man åt höger ser man ett blått ovalt hål utanför cellen. Igenom det blåa hålet ser man sig själv ur det oranga hålet och tvärtom ser man sig i det orangahålet sig ur en vy från det blåa hålet. De två hålet som sitter på helt olika väggar är alltså portaler som mot fysikens lagar leder direkt till varandra. Spelet går ut på att man med hjälp av dessa portaler skall genomföra testen som denna kvinnliga röst ger dig. Så var beredd på att leka och ha kul med fysikens lagar.

Vad jag tycker om spelet
Konceptet i spelet är världsklass. Detta gäller även storyn.
På grund av hur bra gjorda portalerna är och hur bra effekter och grafik det är får grafiken världsklass rank. Ljudeteffekterna är bra men själva kattegorin ljud får en tia på grund av den perfekta musiken i spelet.
Till exempel sångerna: Self esteem fund och 4000 degrees kelvin.
Spelkänslan raka tia beror dels på portalernas snygga effekt, den perfekta musiken, labratorium konceptet, hur bra de lyckats göra portals klimax och hur snygg design exakt allt i spelet har.
Hållbarheten i spelet får dock inte en tia utan en sjua pågrund av att när man har klarat spelet och klatar alla bonus banor så vill man spela Portal men det finns inget intressant att spela. Dock kan man ladda ned banor.
Jag drar mig inte för att kalla spelet: Världens bästa spel.

Betyg till spelet
Betygen är ganska motiverade i den tidigare paragrafen men jag skall försöka så gott jag kan.
Portal har fått tre priser. Ett av dessa är pris för bästa vapen vilket är "The handheld portal device" Vilket är ett vapen som kan skjuta två sorts portaler. En blå och en orange. Dessa strider mot fysikens lagar genom att de är sammankopplade direkt till varan fast de är på helt olika ställen. Ni förstår hur de funkar om ni söker på google eller youtube.
Nästa pris är för bästa biroll vilken är "The weighted companion cube" En kub med ett hjärta på som är ens enda vän. Inte så mycket mer att säga om det.
Det sista priset går till bästa spel slut vilket jag inte tänker avslöja.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10