Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Populous: The Beginning

PC
Populous: The Beginning
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
  • Utvecklare
    Bullfrog Productions
  • Antal ägare
    58
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 6.8

Speltest av akatabrask

Inskickad av akatabrask den 17/06 -06 22:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går ut på att man börjar på en planet med sin Shaman som establerar en återfödelseplats och skaffar några anhängare. Med dessa ska man då bygga upp olika byggnader, mest hus där de vilar och fyller på mana som sedan förvandlas till nya undersåtar eller till magier. Magier är också en viktig del i spelet. Eftersom varje bana går ut på att man ska utplåna en fiende och till det behöver man en arme som kan bestå utav olika typer av soldater t ex vanliga "svärdsgubbar", präster och "eldbollsgubbar". Men med sin hjälp har man då även magier som kastas ut av shamanen som t ex blixtar eldklot, jordbävning osv. dock börjar du inte med alla dessa från början utan du får varje bana be framför en kunskapspyrami som ger dig antingen en ny byggnad (och ny soldattyp, båt, ballong) eller magi.

Vad jag tycker om spelet
Spelet var väldigt bra gjort men lite för dålig story. Den gick mest ut på att man skulle utrota fienden, utforska nya saker, och komma till en ny planet. Det finns dessutom välldigt många banor vilket medför att man ganska snart tröttnar och (som jag) slutar spela ett tag eftersom man lätt får känslan av att det är mest träning inför att köra multiplayer.

Betyg till spelet
Grafiken var helt okej, visserligen kanske ganska "pixlig" men ändå i 3d och att man går runt på en planet och kan tillochmed zooma ut.
Spelkänslan känns bra och det är väldigt lätt att, speciellt början, sitta länge utan avbrott men dock får man snart känslan av att det bara är träning inför att köra multiplayer vilket får en att sluta.
Ljudet var helt okej även fast alla pratar ett konstigt språk som mest verkar innehålla massa "aguubi" och "anooga" och dock inte så mycket till bakgrunds musig.
Hållarheten är som sagt: det är kul i början men man tröttnar ganska snart och slutar.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7