Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Planescape: Torment

PC
Planescape: Torment
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    1999
  • Utvecklare
    Black Isle Studios
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
- 10

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 29/12 -05 09:03

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta spel är ett mästerverk. Det är så otroligt fantastiskt på alla de sätt. Ett spel med bättre story existerar inte.

Detta mästerverk utspelar sig Planescape. Planescape är populärt bland lajvare, och en hel bunt med böcker om Planescape finns. Iallafall; Planescape består av flera plan. (Inte flygplan, dumhuvud!) Varav just Torment utspelar sig i Sigil, som ligger i mitten. "Center of the Multiverse" Brukar man säga om Sigil. I Sigil finns det mängder av portaler, som kan ta än vart man nu skulle vilja gå. Men att välja rätt portal är svårt, har man otur hamnar man på ett helt annat ställe. Nåväl, den som bestämmer i The City of Doors, Sigil, är "The Lady Of Pain", eller "The Lady" som dom flesta säger. The Lady visar sig aldrig bland folk, men svävar långsamt runt på Sigils gator i full tystnad, och ser sig omkring. Hon bestämmer och tar hand om staden. Men folket om faktiskt bor i staden har hon aldrig brytt sig om. Men om någon skulle bryta mot någon av The Lady's lagar, som bara hon själv vet om, så ligger den personen riktigt illa till. Hon burar nämligen in dessa personer i labyrinter, som man inte kan ta sig ut.

Oh well, here Iam, probably boring you to death. ;)

Nu till saken, vad man faktiskt gör i spelet:
Man vaknar upp på sin dödsbädd, med en svävande dödskalle som enda sällskap. Man har tappat minnet, och tycks vara odödlig. Det hela handlar om att ta reda på vem man själv är och varför det blivit som det blivit. Man har fullt med ärr över hela kroppen, och på ens rygg står en text tatuerad. Att ta reda på vem man är är mycket intressant.

Vad jag tycker om spelet
Jag kan börja med det tekniska: Grafiken är i 2D, och är otroligt vacker. Stämningsfull, ljuvlig, mystisk, ja allt! Man kan när man vill skifta mellan att vara Warrior, Mage och Thief. Och självklart träffar man en hel massa karaktärer på vägen genom spelet som följer med på ens resa, på jakt efter sig själv. Spelet går inte ut på att slåss, som i nästan alla spel, utan på att finna sig själv. Detta gör man genom konversationer. Man pratar alltså med folk. Kanske träffar man någon från sitt tidigare liv, vem vet?! (Och ja, man KAN fajtas. Det är också en del av spelet, men det hela kretsar alltså inte kring fajter och bossar.)

Nu till vad jag tycker: Storyn är otrolig! Den är mörk, mystisk, filosofisk och spännande. Och systemet med konversationer och information passar verkligen in här. Detta är ett sånt spel som man ligger och tänker på i flera år efter att man spelat det. Det är så fantastiskt storslaget så att man inte kan konsentrera sig på annat.

Jag älskar det!

Betyg till spelet
Detta spel har inga brister. Det är bäst, helt enkelt. Ni bör skaffa det och spela igenom det själva. Finns inga ord för hur bra detta är.

Detta är bättre än allt. Bättre än kladdkaka med grädde, bättre än multipla orgasmer, bättre än World Of Warcraft!


Ni bör skaffa detta spel omgående. "It pwns!"

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10