Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pharaoh

PC
Pharaoh
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    31 oktober 1999
  • Utvecklare
    Impressions Games
  • Antal ägare
    75
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 7.9

Speltest av lalalala

Inskickad av lalalala den 30/03 -08 09:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går ut på att du ska bygga en egyptisk stad med vad allt vad det innebär. Du ska helt enkelt uppfylla dina medborgares önskningar, med mat, underhållning, arbete och glöm för guds skull inte att dyrka gudarna. De kan straffa dig om du ignorerar dem. På vissa banor finns det fler än en gud, och då finns det en slags "skyddsgud" som du ska ägna dig lite mer tid åt, men försumma inte de andra bara.
Du börjar att spela i en fördynamisk tid, där det finns enkla banor där det är bara att följa uppdragsbeskrivningarna. På vissa banor kan man få fler än ett uppdrag. Ju längre du kommer desto svårare blir det. Ha tålamod så löser sig allting.
Du kan dessutom välja att spela specialuppdrag där du får tillgång till det mesta. Vissa kan vinnas, andra inte, utan där det handlar om att bara bygga en stad.

Vad jag tycker om spelet
Jag är just nu inne i en period där jag är mer eller mindre besatt av att spela Farao. Men inte uppdragen, utan mer specialuppdragen, eftersom man har tillgång till allting. Men jag spelar ändå uppdragen ibland.
Som sagt måste man ha tålamod när man spelar, eftersom allting går i en viss takt. Det kan vara påfrestande när man sitter och vill att det ska gå på ett visst vis, men så blir det inte. Men själv tycker jag att det är ett jätteroligt spel där man får lära sig att ta ansvar.

Betyg till spelet
Eftersom jag har Farao installerat på en bärbar dator (vilket gör att spelet kan hoppa ur när som helst) gör det att grafiken inte är den bästa. Huvudsaken är att jag ser vad som händer och kan rätta till om det blir problem.
Att spela Farao är, för mig, en skön känsla. Jag kan koppla av och bara tänka på mina invånares problem, istället för mina egna (haha).
Det var ett bra ljud. Jag har i alla fall inte haft något problem med det. Musiken var okej och man kände sig som om man var i Egypten. Man kan även känna igen vissa av rösterna från gamla barnfilmer.
Hållbarheten var okej, eftersom det fungerar på min bärbara dator så blir jag extra glad. Men samtidigt är det inte bra eftersom spelet kan hoppa ur när som helst.
Slutsats: Ett bra spel helt enkelt. Kanske inte för en bärbar dator, men det är helt klart godkänt. Köp det och testa.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9