Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











NHL 2005

PC
NHL 2005
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    143
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 8.9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 17/05 -09 17:51

Handling / story / vad man gör i spelet
Alla har vi säkert sett dessa NHL spel, och hört om dem. Här kommer nu ett test om NHL 05.

-Handling-
I spelet, som du kanske förstår, så är det meningen att spela hockey, på den professionella nivån. Men även i detta spel finns det mer än bara NHL, det finns också den svenska Elitserien, den finska FM-ligan och den tyska DEL-ligan. I spelet ska du alltså spela som ett av lagen som finns i serierna jag nämnde. Man kan också lägga ihop egna lag och spela med dem.

Med NHL lag kan man spela en sk. ”Dynasty Mode” där du tar kontroll av ett NHL lag, det kan också vara ett annat lag, men då måste du ersätta ett NHL lag istället. I Dynasty Mode är du ordförande för din klubb. Du bestämmer vilka spelare som skall bytas, vad man ska träna mer på, du kan skriva spelare till ditt lag som inte har något kontrakt, du kan drafta rookies, ja du kan göra allt som en ordförande gör påriktigt, och det mest viktiga, du kan spela dina egna matcher. Du kan alltså välja mellan att simulera, matchen spelas automatiskt, du kan inte göra något åt resultatet, eller så kan du spela matcherna själv. Du väljer svårighetsgrad och lite annat, sen så spelar du. Kom ihåg att det tar mycket längre att spela en match, men om du vill vara säker på att du vinner ska du spela. Du har också ett mål som ägaren av klubben vill att du skall fylla.

Sen kan du spela en Elitserien, FM-liga eller DEL-liga säsong som ordförande där med. Men du har mindre möjligheter att göra saker. Te.x drafta rookies finns inte, inte heller priser.

Nytt i spelet är att man kan spela ”World Cup of Hockey”. En världsturnering där de bästa från 8 nationer möts. Nu är det t.o.m äkta spel tröjor så istället för en svensk flagga är det faktiskt tre kronor på tröjan.

Sen finns ju möjlighet att skjuta straffar och att spela en EA-sports lek grej, där du skall göra 5 mål mot en målvakt. Du kan välja om du skall ha backar.

Vad jag tycker om spelet
Själv blev jag lite besviken då jag började spela. Spelet är rätt så bra men musiken gillar jag inte. Inte heller det att målvakterna är helt omöjliga att komma förbi, enda sättet är slagskott från blå linjen.

Det som var bra med spelet var grafiken och det att målvakterna var mer realistiska. Också det att de lite mer legendariska spelarna fanns kvar som te.x Pavel Bure, Brett Hull osv. Det jag faktiskt saknar är ett sätt att göra riktigt fina fintar.

Om man jämför med det föregående spelet, NHL 2004, så är det spelet bättre. Grafiken har blivit lite sämre enligt min mening och det saknar ordentlig spelkänsla

Betyg till spelet
Nu ska jag ge betyg för olika element i spelet:
Grafiken:
Grafiken får av mig en 7:a. Den var faktiskt inte alls så bra som jag hade hoppats och förväntat mig. Om man jämför just med 2004:an så är den sämre som jag redan nämnt.

Spelkänslan:
Spelkänslan får en 5:a av mig. Spelet saknar spelkänsla nästan hel och hållet. Helt klart det sämsta med spelet. Skulle vilja ha lite mer realistiskt jobb med att finta med pucken.

Ljudet:
Ljudet på planen och kommentatorerna är riktigt bra. Det skulle fått 10 av mig. Men den dåliga musik de valt som bakgrundsmusik drar ner vitsordet till en 8:a.

Hållbarheten:
Hållbarheten, bästa elementet i spelet, får en 9:a av mig. Även fast spelet är lite dåligt, är det ändå något som får en att vilja spela det. Det är så bra att man bara inte kan sluta. Riktigt roligt spel ändå till slut.

+ Hållbarhet, Dynasty Mode.
- Ljud, Spelkänslan, fintarna.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 5