Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











NHL 06

PC
NHL 06
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    6 september 2005
  • Utvecklare
    EA Canada
  • Antal ägare
    91
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 9.6

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 30/10 -05 17:02

Handling / story / vad man gör i spelet
EA är tillbaka med NHL och nu bättre än någonsin. I år är omslagspojken Tampa Bay Lightings center Vincent Lecavalier. Här kommer en presentation av spellägena:
Spela nu: Vill du bara spela en match? Då ska du välja det här läget.
Dynasty/Mode: Här blir du general manager för valfritt NHL-lag, du spelar matcherna, redigerar ekonomin, köper spelare, säljer spelare, erbjuder kontrakt till kontraktlösa, uppgraderar och mycket annat. Nytt är att man kan lägga till ett lag man gjort själv & att man kan välja sin typ som ansvarsfull, talangfinnare, f.d tränare osv. Det här läget är mycket kul!
Free 4 all: det här läget kom med till förra verisionen och är med i år igen, man väljer en stjärnspelare, sen väljer man målparad eller flest mål på tid, sen ställs du mot en målvakt. Man kan spela upp till 4 personer och även välja att spela med stora huvuden, med backar eller med eller utan musik.
Säsong: Här är en vanlig säsong med NHL lag då man enbart spelar matcherna.
Elitligor: Som med säsong fast man får välja att spela med Elitserien, finska SM-Liiga och tyska DEL.
Det finns sen även också en rad landslagsturneringar, som jag inte kan räkna upp men det är som säsong fast med landslag.
I år är det tillbaka att man kan skapa spelare (i förra verisionen kunde man bara skapa lag), man väljer namn, när spelaren är född, klubb (gör ni spelare till ett eget lag som inte finns än så kan ni lägga spelarna i Free Agents och sen ta dom därifrån), utrustning vad han är bra på och hur han ser ut. I år kan man ge han ärr, blåtiror och till och med ett brutet näsben!
När du skapar lag så väljer du först var ifrån laget kommer, sen namn sen får man välja vad publiken ska ropa, vad det ska låta när perioden är slut och när det blir mål (min favorit är tjuvlarm), sen ska du välja logga samt hemma och borta tröja sen ska du lägga in spelare i laget och vips har du gjort ett lag!
Man kan även redigera spelare så om din favorit eller någon annan har för lågt eller högt betyg kan du fixa det!
Man kan som i förra verisionen välja vilken låt som ska spelas och i år är det förbättrat med låtar, mycket rock men även inslag av pop.
Du kan som vanligt redigera kedjor och taktik samt byta spelare mellan lagen.
Den största nyheten är att hela matcherna kommenteras av Arne Hegerfors och Anders "Ankan" Parmström. Kul tycker jag.

Vad jag tycker om spelet
Det här är det bästa hockeyspelet någonsin! Likt 2005:an men allt är förbättrat plus några nya grejer som Arne & Ankan och att man kan göra egna spelare. Dynasty/Mode är riktigt kul, det skulle såklart vara ännu bättre om man kunde välja europeiska lag också men man kan inte få allt. Skön musik. Och det är både kul och lite tufft att spela precis som det ska vara. Man har fått med många av sommarens övergångar som Peter "Foppa" Forsberg till Philadelphia Flyers, Paul Kariya till Nashville Predators, Teemu Selänne till Anaheim Mighty Ducks och Scott Niedermayer till Anaheim Mighty Ducks. Även mycket i de europeiska ligorna är fixat i 2005:an fanns t.ex inte Emil Kåberg i Färjestad osv men nu är det fixat.
Men det här är helt enkelt det roligaste, tuffaste och bästa hockeyspel någonsin!

Betyg till spelet
Grafik: 10.
Grafiken är som vanligt i världsklass, snuýgga menyer, verklighets trogna spelare och väldigt snygg rink gör det till en helt klar 10:a.
Spelkänsla: 9
Den är mycket bra även förbättrad från 2005:an när t.ex spelaren åker snabbt med pucken kan han tappa den så det geller att använda det smart (ett tips är att bara använda den när du ska åka förbi en spelare för det går fort annars också).
Ljud: 10
Jättebra hockeymusik och Arne och Ankan i kommentatorsbåset, bättre blir det inte. Arne och Ankan låter lite annorlunda i början men sen är man van med dem och trivs med dem.
Hållbarhet: 10
Man kan spela hur länge som helst helt enkelt det tar aldrig slut i den här hockey världen.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9