Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNBA Live 06

PC
NBA Live 06
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  21 oktober 2005
 • Utvecklare
  EA Canada
 • Antal ägare
  7
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.7 8.3

Speltest av Threedragons

Inskickad av Threedragons den 31/07 -06 16:35

Handling / story / vad man gör i spelet
Börja ditt spelandet genom att träna lite i "ensamtränings-modet" för att sedan börja spela på Play now. Du kommer nog längta efter att spela Play now. Grafiken och spelkänslan är helt underbar. Grafiken på spelarna förbättrats och kommit närmare verkligheten. Tröjorna knölar ihop sig vid de höga farterna innan du tar steget mot en stenhård dunkning som får hela korgen att skaka. Det finns som vanligt till sportspel karriärläge. NBA 06 är inget undantag. Ta ditt lag från säsong till säsong och på vägen samla ihop utmärkelser till dina spelare. Skador är inte helt borta i detta spelet heller. Det finns alltid risk för skador, speciellt i det heta och trånga området under korgen som snart ska få börja skaka igen . Just dunkningar ur väldigt viktiga i spelet. Spela slam-dunk school där du lär dig trix-dunkningarna, som visas upp i slowmotion, som sedan ska visas upp för publik i en kamp mot en annan spelare. Finns även en tävling 1 mot 1 där man turas om att anfalla och försvara och det man vinner på är motståndarens missar och bra försvar för att komma steget före motståndaren. 3 poängstävlingen är inte dåligare den. Skjut 5 bollar från 5 vinklar för att slutligen efter hårdträning nå 25 bollar i korgen från tre poängs linjen. Kan du klå datorn på svåraste på alla grenarna?

Vad jag tycker om spelet
En som inte gillar basket kan även gilla detta spel. Detta är mer än basket. Action, skicklighet och känsla. Det som e.v kan vara lite irriterande på långt håll är att i sina försök att slå bort bollen för motståndaren för att sedan kunna vända spelet. Det slutar oftast med bollen studsar ut, faul eller miss. Men de som är basketintresserade kommer inte märka detta eftersom man är van. I basket överhuvudtaget behöver man tålamod för att inte brotta ner motståndaren och ta bollen utan bara lugnt och stilla stå och täcka upp skott och pass möjligheter.

Betyg till spelet
Grafik: Det finns många spelare rättare sagt alla i NBA och även legender från bl.a 50 talets All-stars. Ingen spelare kan se helt annorlunda ut utan det mindre kända kan va mindre detaljerade. Annars är saker på planen bra och publiken duger.

Spelkänsla: Man vill bara ställa säg upp och vråla av de stenhårda och grymma dunkarna man sätter. Synd bara att Slam dunk dunkningarna inte funkar i match. Även känslan av att bli helt bortlurad eller att tappa boll p.g.a att motståndaren har så himla tur och slårbort bollen och skapar friläge själv kan göra en förbannad. Riktigt.

Ljud: Som vanligt finns det musik i menyerna. Publiken jublar för hemmalaget för varje mål de gör och buar för borta. Bollens studsljud hörs med. Väldigt bra.

Hålbarhet: Det som kan bli trist för de som egentligen inte gillar basket är att det är fram och tillbaka som gäller. Slutar oftast vid 2 poäng efter en direkt pass till en dunkning. Ganska lätt kontrollerat. Straffar är nästan säkra om man har tillräckligt bra spelare så att mätarna går saktare. Karriärläget kan däremot bli väldigt skoj.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9