Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mount & Blade: Warband

PC
Mount & Blade: Warband
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    2 april 2010
  • Utvecklare
    Taleworlds
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 7.8

Speltest av mrdrudy

Inskickad av mrdrudy den 05/08 -10 19:35

Handling / story / vad man gör i spelet
I detta spel så är du en man eller kvinna i ett fiktivt land vid namn Calradia år 1257.
Landet Calradia består av 6 olika "Factions" (land). De heter Kingdom of Swadia, Kingdom of Vaegirs, Kingdom of Rhodoks, Kingdom of Nords, Khergit Khanate och Sarranid Sultanate.
I början av spelet så får du välja din bakgrund (vem din far var, vad du gjorde i din ungdom, och vad du gjorde som nyvuxen, och hur du ser ut. Din bakgrund utgör vad du kommer att ha för skills, och vilka vapen du är bäst med i spelet. Dessa skill är bland annat ridning, ledarskap och taktik. Det finns totalt 24 skills att gå upp i.

Din uppgift i spelet är att gå med i ett faction, eller att skapa ditt eget land och bli kung.
Du vinner spelet genom att dra dig tillbaka (Retire) eller att ta över alla land med din faction eller med ditt eget land. Alla land styrs av en kung, och kungen har så kalla-de "Vassals" (man skulle kunna kalla det en greve på svenska) som äger land och har ett slott och en liten by var. Dessa vassals kan byta faction om de vill, beroende på vad de tycker är bäst.
Det pågår ständigt krig i Calradia. Kungarna har egna uppfattningar om vad som borde vara deras, och vem som är bäst. Ett krig pågår i ungefär 1-2 månader. Efter det så blir det Peace mellan landen (fred).

Du kommer att tillbringa det mesta av din tid på World Mappen, där du rider (eller går) mellan alla slott och stora byar och köper vapen (svärd, sköldar, pilbågar, yxor och mycket mer) och rusting, du kommer också att behöva köpa mat till ditt party (arme). Du kan också köpa andra saker som t.ex metall, linnen och kryddor som du kan köpa och sälja för att få en liten vinst.
När du möter en annan arme med soldater, en Vassal, så kan du prata med honom. Du kan välja att vara vänlig, eller så kan du kriga mot honom.

Om du är i krig med den Vassalens land så är han lite extra ovänlig mot dej, och om du har gjort något dumt mot han eller hans land så kan han få för sig att attackera dig direkt.
När du väljer att kriga, så kommer du till ett slagfält, där du och dinna soldater möter den andra vassalens soldater. Du kan ha pilbågskyttar (Archers), soldater på häst (Cavalry) och vanliga soldater (Infantry). Dessa soldater kommer du att kunna uppgradera längs med spelets gång när de får XP och blir bättre. Du kan också ta över stora byar, eller ta över ett slott.

Om du är med i en faction när du tar över ett slott eller en by, så kommer du att kunna fråga kungen om att bli härskare över slottet eller byn. Kungen kommer att välja utgående från hur bra vän du är med kungen, och hur mycket Renown du har. Renown är en av de viktgaste sakerna i spelet. Det är hur mycket människorna i Calradia känner till dig. Ju mer renown du har, desto större chans har du att få ett slott eller en by, vilket är viktigt eftersom du kan ta Taxes från dem (skatt). Du skaffar renown genom att vinna slag, vinna Tournaments (turneringar i huvudstädernas arenor), eller att gära Quest som du får av alla vassaler eller av kungen själv (det finns många personer att få Quests av, för många för att nämna här)
En annan sak som finns är din Honour rating (ära). Ju högre Honour du har, desto fler vassals med hög honour kommer att gilla dig. Du skaffar Honour genom att rädda en by från banditer, eller om du fångar en vassal efter ett slag och sen släpper han.

Vad jag tycker om spelet
Själv älskar jag det här spelet, jag gillar att vara härkare och kriga mot allt och alla. Själva slagen är något jag gillar mest. Att ha 100 archers som ställer upp sig på en lång linje och avfyrar ett STORT pilregn över fienden jag har velat göra själv och inte bara se på film. Det finns så stor potential i det här spelet, men tyvärr har spelutvecklarna inte riktigt gjort sitt yttersta för att göra spelet så bra som möjligt. Bland annat kan Questarna bli ytterst enformiga, och så finns det ett stort hav men inga båtar. I Warband så lagg man ju till en Multiplayerdel. Själv har jag inte provat, det är något fel för mej när jag ska joina en server, men jag tror att det är roligt (i alla fall enligt alla på YouTube =D).

Betyg till spelet
Grafik: Inte det bästa, men det är lagom. Man behöver inte en superdator för att kunna köra det här spelet.

Spelkänsla: Som jag nämnde förut, slagen är otroligt kul, och när du tar över slott och bygger Siege towers för att ta dig över muren är bara otroligt roligt.

Ljud: Väldigt bra musik, lite gammalmodigt men det passar ju bra, det är ju 1200-tal.
Lite enformigt här också, inte så mycket varierande musik.

Hållbarhet: Questarna, inte bra. Allt annat, sådär.
Blir lite tråkigt att rida omkring och samla skatt och kriga HELA tiden. Men det håller ganska bra.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9