Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Microsoft Train Simulator

PC
Microsoft Train Simulator
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    20 juli 2001
  • Utvecklare
    Kuju Entertainment
  • Antal ägare
    29
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 26/01 -10 21:57

Handling / story / vad man gör i spelet
I Microsoft Train Simulator kör man tåg på realistiskt byggda banor. Med i spelet följer 6 st banor: North East Corridor (mellan Washington och Philadelphia i USA), Marias Pass (mellan Shelby och Withefish i USA), Tokyo - Hakone i Japan, en museibana i Japan mellan små städer, Seattle - Carlisle i England (som den såg ut 1920, med ångtåg) samt Innsbruck - St. Anton i Österrike (som den såg ut 1910, Orientexpressen med ångtåg).

Det finns många olika tåg att välja mellan, och man kan också sätta ihop egna tågset bara vagnarna har samma typ av koppling och bromsar. I spelet kan man köra fritt eller köra ett uppdrag. Om man kör uppdrag kan man ha som uppgift att följa en tidtabell och ta upp folk på stationer eller koppla på och av godsvagnar till tåget på en bangård. Man kan också designa egna uppdrag (ganska svårt) och bygga egna banor (jättesvårt).

Vad jag tycker om spelet
Spelet har, i ursprungsskick, ganska usel grafik. Detta har dock ordnats enormt på senare år med de fantastiska nya banor som folk bygger och släpper gratis. Det är också kul att köra svenska tåg, det finns nästan alla svenska tåg att ladda ner. Det finns också flera svenska banor att ladda ner som är Malmö - Köpenhamn (den går ända till Tyskland också och genom hela Danmark). Så finns Oslo - Göteborg (fast hittills går den bara i Norge, han som bygger den håller på med del två som går vidare till Göteborg). Sedan finns också Lidingöbanan och Stockholms tunnelbana. De tåg som följer med spelet är inte heller så fint gjorda. Ljudet i de tågen är hemskt, speciellt i elloken. Dessa problem har ocskå fixats med nya nedladdningsbara tåg. På det hela taget är det ett riktigt bra spel, fast det släpptes 2001.

Betyg till spelet
Grafiken skulle jag inte ge mer än 2 som den ser ut i orginalbanorna, men i nya banor är den så bra att den förtjänar en 8, trots att spelet är så gammalt!

Spelkänslan är fantastisk. Alla tåg har olika prestanda, precis som i verkligheten. Om det regnar slirar tåget eftersom spåret blir halt. Då måste man köra försiktigare. Om man har många vagnar påkopplade går det mycket segare än utan några alls. Spelkänslan förtjänar en 9:a!

Ljudet i orginaltågen är uselt och förtjänar en 2:a eller möjligen en 3:a, men i nya tåg låter det jättebra och förtjänar en 10:a.

Hållbarheten är evig om man gillar tåg och supergrafik inte är ett krav. I sådana fall rekommenderar jag Kuji Railworks som är mycket nyare. Men annars är spelet otroligt hållbart, eftersom det hela tiden släpps nya, gratis tillbehör. Det förtjänar lungt en 10:a!

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9