Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Medieval: Total War

PC
Medieval: Total War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    30 augusti 2002
  • Utvecklare
    Creative Assembly
  • Antal ägare
    77
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 6.3

Speltest av Mjucis

Inskickad av Mjucis den 15/10 -05 13:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Du ska välja ett rike som du vill vara, t ex Frankrike som har en västerländsk "kultur" vilket innebär att soldaterna och byggnaderna är och ser helt enkelt västerländska ut. Om du skulle välja Turkiet som rike skulle du få en muslimsk "kultur".
När du har valt ditt rike kan du kriga och ta över andra provinser för att utöka ditt herravälde, på en spelbordskarta, men för att lyckas med det måste du skaffa dig byggnader till bra soldater. Det finns en mängd olika soldater som du kan skicka ut i strid, från bågskyttar till ryttare.

Vad jag tycker om spelet
Att ta över provinser och utöka sitt rike tycker jag är väldigt roligt, man får nästan en maktkänsla. Det är även på ett lätt och överskådligt sätt att se vilka provinser ens egna rike har och vad de andra har.
Under kriget så har man arméer på mellan 500-3000 soldater ungefär vilket ger en verklighetskänsla. Taktiska drag spelar också en avgörande roll i striderna, så som att flankattackera och försöka döda fiendens general för att få deras moral att sjunka.

Betyg till spelet
Grafik: den är ju inte på topp direkt med vissa objekt som 2D och spelbords kartan är lite stel. Man kan även bli galen när motståndare gör sina drag under spelets gång då man måste se vilka "pjäser" den flyttar.
Spelkänsla: det känns som man är en kung och general med makten att styra och ställa i Europa och krigen känns väldigt verklighetstrogna ut.
Ljud: väldigt passande och mäktigt ljud i strid, speciellt när man attackerar fienden och en grym musik sätts igång.
Hållbarhet: man kan hålla på ett ganska bra tag utan att tröttna med tanke på möjligheterna.

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 7 Grafik: 5 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7