Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Medieval II: Total War

PC
Medieval II: Total War
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    10 november 2006
  • Utvecklare
    Creative Assembly
  • Antal ägare
    100
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 8.4

Speltest av ThE_DoOm

Inskickad av ThE_DoOm den 17/02 -08 10:07

Handling / story / vad man gör i spelet
Medieval 2: Total War utspelar sig som sagt, i medeltiden. Du kan ta kontroll över nästan alla länder och stater som fanns under medeltiden (med undantag för Påve-staten, Azteker, Mongoler och Timurids). Detta är kampanjläget, där du erövrar områden genom att erövra den staden som finns inom området. Att uppgradera dina städer och borgar är en viktig del av spelet, eftersom det är där du bygger soldater och får dina inkomster. Dina generaler är medlemmar i den styrande familjen. Generalerna är en viktig del på slagfältet, eftersom dem sjävla och deras livvakter är en väldigt bra stridsenhet, men även eftersom soldater som slåss under en erfaren och bra general, kommer att slåss bättre och fly inte lika lätt. Även om en stor del av spelet utspelar sig runt diplomati och religion, så är spelet ändå mest fokuserad på själva stridandet. Med över 250 olika soldatersorter, med tillhörande uppgraderingar, får du en extremt bra variation i dina armeér. Det gäller att ha bra balanserade armeér, med vilka du kan erövra Europa, Nordafrika, och Mellanöstern. För dem som inte har mycket till övers med diplomati, religion och städer osv, finns det ett antal olika lägen där du direkt kastas in i strid. Dem är följande:
Custom Battle:
Du väljer slagfält, väder, epok och vilka soldater du ska ha och möta. Det är helt upp till dig vilket sorts slagsmål du vill ha.
Historical Battles:
Återkämpa historiska slag och möt samma dilemman som dåtidens stora kungar och generaler hade.
Quick Battle:
Här finns en del redan ihopsatta slag som du ska kämpa, du får inte välja amre och slagfält, utan det hela är slumpen som avgör vem och var du är.
Yttligare en anmärkning: Till skillnad från Rome: Total War, då det ibland kändes som det var två gigantiska klonarmeér som möttes, så överraskar Medieval med att man har olika sorters rustningar, märken eller sköldar i dem olika kompanierna. Även om alla soldater i ett kompani är lika bra, så finner man ändå en variation i utseendet hos soldaterna. Det är ett stort +

Vad jag tycker om spelet
Medieval 2: Total War är en njutning för ögat och sinnet för den startegi-gillande spelaren. Det är helt upp till dig om hur du vill spela ditt Medeltida Total War! Upptäck Amerika och kämpa mot våldsamma azteker i amerikas djunglar, åk på korståg (eller Jiihad) eller utkämpa enorma slag med uppåt 16 000 soldater som kommer slåss intill döden för dig! En värld av krig väntar dig...

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är superb och man riktigt njuter när två /eller flera) armeér sliter sönder varandra i en högupplöst värld.
Spelkänsla: Striderna är ibland snabba och ibland utdragna eller brutala. Man får en känsla ändå av kontroll, även om man oftast bara kan ge grundläggande order till större armeér, och hoppas på att man genom ens numerära överläge krossar fienden.
Ljud: Ljudet är bra och man tröttnar aldrig på att höra de sårades eller döendes skrik, svärd som slås ihop, eller ett pilregns ljud på slagfältet. Musiken kan vara lite skum eller opassande ibland, men oftast helt okej
Hållbarhet: Eftersom varje slag aldrig är det andra likt, så är det svårt att tröttna på mångfalden som finns i Medieval 2: Total War.

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9