Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mass Effect

PC
Mass Effect
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    6 juni 2008
  • Utvecklare
    BioWare, Demiurge Studios
  • Antal ägare
    13
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.6 9

Speltest av Feliximilian

Inskickad av Feliximilian den 06/10 -08 15:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet är ett rollspel som utspelar sig i rymden, där du kan spela som en manlig eller kvinnlig rymdskepps kapten. Det går mest ut på att rädda galaxen från Saren, en tränad elit-agent, som vänt sig emot det höga rådet, och som nu försöker släppa lös en ondskefull maskin-ras som funnits långt innan människor. Under resan kommer du att stöta på ett stort antal olika rymdfarande raser, framför allt i spelets mest imponerande struktur; "Citadellet". Du kommer att kunna utveckla romantiska relationer med dina kollegor, du kommer att beskåda en massa världar, några vackra, några inte. Mass Effekt är i stort sett vad du gör det till.

Vad jag tycker om spelet
Jag köpte Mass Effect själv, då jag hade slukat alla mina andra spel. Då jag aldrig spelat ett RPG med rymd tema fastnade jag för det. Man har lyckats skapa karaktärer som inte glöms bort direkt, man har skapat otroliga miljöer, och en hel rad med side-quests som finns där för de som känner för att ta en paus från att rädda galaxen.
Det faktum att man kan skapa lättanvända genvägar till sina färdigheter underlättar verkligen, och jag anser att Mass Effekt är ett givet köp för den som tyckte om TES IV: Oblivion eller liknande, men också för den som tycker om FPS-genren, då BioWare kombinerat de två utmärkt.

Betyg till spelet
Grafiken är väldigt vacker, då jag kör med ett ganska simpelt grafik kort antar jag att det kan vara ännu finare för de som verkligen brinner för sin gamer-tid. Ljudet likaså, underbart, och soundtracket följer rymdtemat perfekt med musiken komponerad av Jack Wall och Sam Hulick.

Spelkänslan ökas av det faktum att filmfrekvenserna styrs av spelaren. Du får själv välja om du vill reagera lugn eller aggressivt, vilket också används mycket när du vill få reda på saker snabbt och enkelt.

Hållbarheten är bra, på grund av alla solsystem man kan besöka, och sedan de hundratals uppdrag du kan anta dig, Mass Effect är egentligen bottenlöst, det finns något att göra för alla.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9