Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mafia

PC
Mafia
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    23 augusti 2002
  • Utvecklare
    Illusion Softworks
  • Antal ägare
    299
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.1

Speltest av thyloon

Inskickad av thyloon den 21/02 -06 19:46

Handling / story / vad man gör i spelet
Man är en kille som heter Tommy och man är taxichafför i metropolen ``New Heaven´´. En dag när man står och röker vid sin taxi, hörs det en hög smäll och runt hörnet kommer det två gansters rusande. Du tvingas att under pistolhot komma undan deras förföljare och sedan köra hem dem till ``Salieri´s Bar´´, som är deras högkvarter.
Några dagar senare kommer de ``onda´´ gangstrarna och försöker att döda dig, du uppsöker då Salieri, som hjälper dig och du blir en med tiden en respekterad mafioso

Vad jag tycker om spelet
Jag fullkomligt älskar de små filsekvenserna som är invävda i spelet. De förstärker den redan underbara handlingen till en otrolig nivå. Att sedan grafiken inte är den bästa, som GTA Vice City, gör inte så mycket för att karaktärerna får ändå liv genom klumpiga ansiktsrörelser.
Allt detta gör Mafia till ett av de absolut bästa spelet i historien som man varvar gång på gång men som man ändå aldrig tröttnar på.

Betyg till spelet
Grafiken är för oss bortskämda lite halvdan, men tillräklig och får därför en 8. Kanske lite opartisk, men ändå.
Spelkänslan är underbar, trots den till en början lite bökiga och sega bilkörningen och får en stark 10.
Ljudet är bra och epokisk. Valet av röstskådespelare var klockrent och man tvivlar aldrig på karaktärerna. musiken håller även den en hög nivå, när man väl hör den. Detta producerar en 8, p.g.a. musikens tillfälliga frånvaro.
Och sen till sist hållbarhetn. Den är UNDERBAR. Som jag redan sagt tröttnar man aldrig på att styra tommy genom stade New Heaven.

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10